Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Vittorio Giardino: Fatale ferier

Pas på med erotiske eventyr

Giardino er primært kendt for sin skildring af samtidshistorien. Det har han gjort i interessante serier som Max Friedman og Jonas Fink, der handler om henholdsvis mellemkrigstiden og Østeuropa under sovjetisk styre. Men han har altså også andre interesser, som denne samling erotiske kriminoveller viser.

Vittorio Giardino: Fatale ferier - forside

Bindet rummer seks små fortællinger, der på hver sin måde tematiserer lidenskab, erotik og de farer, det kan føre med sig. Her er f.eks. en historie om et ægtepar, der bruger sommerferien på avancerede rollespil. Kvinden forklæder sig som tildækket og utilgængelig i Nordafrika, så manden kan redde hende fra hendes ”mand”, spillet af en betalt statist, inden de forenes under stjerneskæret. Der er også historien, om de to veninder, der er på safari. Den ene har haft en kortvarig affære med den andens mand, men afviser at det skulle betyde noget. Jalousi anser hun for noget pjat – men det er det måske ikke.

Der er også en advarsel til midaldrende akademikere: Hvis unge kvinder kaster sig over dig på en ferie, og ovenikøbet beder dig om at bruge deres mands navn for at naboerne ikke skal fatte mistanke, så er der muligvis ugler i mosen.

Historierne afvikles over 6-10 sider, så der er ikke plads til komplicerede plot eller er dybe personkarakteristikker, men Giardino formår at tegne sine karakterer op med få replikker og tegninger, der hurtigt placerer historien i tid og sted. Stilen kendes fra hans andre værker, men fokus er i højere grad på kroppene hos de unge, smukke og rige, der især befolker historierne. Interessant er det, at kvinderne er naturligt smukke fremfor at ligne et reklamekatalog for plastikoperationer.

Jeg fornøjede mig med albummet en times tid en torsdag aften. Historierne er bagateller, men de er fine og veldrejede bagateller.

En kommentar til “Vittorio Giardino: Fatale ferier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s