Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Paolo Eleuteri Serpieri: Historier fra det vilde vesten 1

Brutale sammenstød

Jeg har tidligere læst et par bind af Serpieris hovedværk om Druuna, hvor historien er svær at få rede på, men hvor billedsiden til gengæld udmærkede sig med en detaljeret streg. Tidligere i karrieren havde Serpieri bl.a. arbejdet med western-genren, og det er nogle af disse tidlige historier, som det lille forlag E-voke nu gør tilgængelig på dansk. Her er ingen romantiske ideer om det frie liv på prærien, for historierne er præget af blodige og brutale sammenstød mellem hvide og indianere.

Paolo Eleuteri Serpieri: Historier fra det vilde vesten 1 - forside

Den første historie hedder Manden uden tommelfingre, men hovedpersonen er den unge kvinde Angie, der har forladt sine forældre og deres stærkt undertrykkende religiøse dogmer for at leve hos en indianerstamme. Efter en voldtægt er hun blevet forvist sammen med sine adoptivforældre fra stammen, og de er helt alene, da titelpersonen dukker op. Han har mistet sine tommelfingre efter at være blevet tortureret af høvding Yellow Face, og nu er han opsat på hævn. Det kan godt være, at Angie er hvid, men han har ingen fine fornemmelser og tager hende også med vold.

I den anden historie, Den hvide indianer, skal der også gøres gamle regnskaber op. Mange år tidligere er en nybyggerfamilie blevet overfaldet. En dreng er blevet dræbt, mens hans søster er blevet kidnappet, og nu har deres adoptivbror endelig fået nys om, hvor hun befinder sig. Han henter hendes far Burt, der for længst er blevet vanvittig og tørster efter at slå alle de indianere ihjel, som han kan få fat på. Her adskiller han sig ikke så meget fra en deling Texas Rangers under ledelse af den salvelsesfulde Pearson. Resultatet bliver en blodig massakre, hvor jagten på hævn ødelægger al menneskelighed og mulighed for forsoning.

Historierne er brutale men skarpt fortalte, og billedsiden er imponerende. Serpieri har en detaljeret og realistisk streg, hvor hver enkelt person er gennemarbejdet, så deres ansigtstræk og tøj udgør en let genkendelig helhed. Hans velkendte evne til at tegne sexede kvindekroppe fornægter sig heller ikke i denne udgivelse, hvor især den første historie er fyldt med stilstudier af Angies krop og ansigt efterhånden som hun fortæller sin historie. Den hvide indianer viser til gengæld Serpieris evne til at tegne dynamiske action-sekvenser.

Det første bind af Historier fra det vilde vesten rummer et par fine men ikke specielt originale western-fortællinger. Til gengæld trækker billedsiden op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s