Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt: Diego & Dolly

Besat af sit idol
Det bliver stadig mere udbredt, at ”almindelige” forfattere også forsøger sig med graphic novels. Dette er Jesper Wung-Sungs debut inden for genren, og han har slået sig sammen med den rutinerede tegner Palle Schmidt (Blodets Konkubine m.fl.). Resultatet er en fortælling om, hvordan usund fascination og psykisk sygdom kan slå over i vold og ødelæggelse.
Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt: Diego og Dolly - sideeksempel
Titlen er Diego og Dolly, men bogen handler mest om Diego. Han er en ensom ung fyr, der har det mere end almindeligt svært i livet. På hans kedsommelige arbejde bliver han mobbet af kollegerne, og han har tilsyneladende ingen venner. I stedet bruger han al sin energi på filmstjernen Dolly, som han har set og læst så meget om, at han føler, han kender hende. Faktisk elsker han hende, og i sin forvirrede hjerne har han overbevist sig selv om, at hun også elsker ham og kun opretholder afstand og har andre kærester for at holde deres forhold hemmeligt.
Det siger sig selv, at den form for vrangforestillinger er tegn for et sygt sind. Kollegaen Linda forelsker sig i Diego, men selvom de tager på dates og har det godt sammen, kan han ikke slippe tanken om Dolly. Hun er og bliver hans kærlighed, og da forholdet til Linda går i vasken, vender besættelsen tilbage med dobbelt styrke.
Diego & Dolly - sideeksempel

Tegningerne er holdt i sort/hvide skitser suppleret med en kraftig rød på Dollys tøj og læber, der er med til at accentuere hendes særlige status i Diegos øjne. I det hele taget understøtter billedsiden den mørke og ret simple fortælling fint ved at give lidt ekstra nuancer til Diego, Linda og Dolly.

Diego & Dolly er blevet brugt i danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser. Det forstår man godt, for der er oplagte tolkningsmuligheder, men der mangler de ekstra lag, der også gør det til en interessant bog for det mere modne publikum.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s