Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Christin & Mézières: Retur til fremtiden

Bagatel for kendere

Linda og Valentin er en de vigtigste europæiske tegneserier efter anden verdenskrig, og jeg nød at læse den samlede udgave af de oprindelige albums, som Cobolt har udgivet på dansk. Uden om hovedværket gemmer sig mindre udgivelser som f.eks. Retur til fremtiden, der er en samling korte historier med nogle af de mest velkendte karakterer fra serien.

Christin og Mézières: Retur til fremtiden - forside

I den første historie kæmper Linda og Valentin sig med nød og næppe tilbage til navlen, hvor en større sammensværgelse mod det kosmiske FN er på trapperne. Det lykkes dog at forhindre en galaktisk krig i vanlig stil – dvs. med list og samarbejde mere end med vold.

I anden fortælling befrier Linda Schniarfen, som vi første mødte i De levende våben, fra et fængsel, hvor de ikke kender dens voldsomme kraft, og vi genser også den i bogstavelige forstand barnlige og enormt egoistiske kalif i Iksaladam. Og endelig et par historier hvor Linda og Valentin er på ferie hos onkel Albert i en konstrueret barndom, hvor der både er blevet plads til den trættende treenighed og de altid fornøjelige shingouzer.

Billedsiden hører ikke til Mézières bedste arbejde – men det er selvfølgelig stadig godt – og historierne må være svære at holde styr på, hvis man ikke kender universet i forvejen. Og selvom jeg som sagt er begejstret for serien, så tilføjes der ikke noget nyt her. For nu at sige det ligeud er mit bedste råd at springe Retur til fremtiden over og gå direkte til Linda og Valentins Samlede Eventyr bind 1.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s