Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Juan Diaz Canales og Juanjo Guarnido: Blacksad 4 – Infernalsk stilhed

Detektivkat rykker sydpå

John Blacksad, den velklædte detektivkat serien er opkaldt efter, tager til New Orleans sammen med journalisten Weekly, og på mange måder er byen den egentlige hovedperson. Værket er en hyldest til jazzen og det gode liv, til voodoo-mytologien, til den frodige natur og til det varme lys, der smyger sig omkring gader og caféer. Men det er selvfølgelig også en krimi, for ikke alt er som det skal være i The Big Easy.

Blacksad: Infernalsk stilhed - forside

Makkerparret er hyret af den kræftsyge musikpromoter Faust Lachapelle til at finde pianisten Sebastian Fletcher. Han har været forsvundet i flere måneder, og da han både skylder penge og er dybt afhængig af heroin, er der god grund til at frygte for hans liv.

Opklaringen går de sædvanlige veje – slåskampe på snuskede værtshuse, besøg hos Sebastians gravide kæreste, samtaler med hans fordrukne venner, der nu lever som gademusikanter – og inden de overhovedet er kommet i gang, er de ved at blive kørt ned at Ted Leeman. Han er også privatdetektiv, storskrydende og gennemført ubehagelig.

Nogen er tydeligvis ude efter Sebastian – spørgsmålet er bare hvem og hvorfor. Har det noget at gøre med hans nye nummer, Pizen Blues, der er skrevet på gullah, en uforståelig dialekt fra landsbyen Caldonia, som mange af dem kommer fra?

Infernalsk stilhed - sideeksempel
06_COUL_BLACKSAD-04

Billedsiden er som altid fantastisk. Guarnido er eminent til at tegne lys, så man føler sig hensat til alt fra brune værtshuse til parker i solskin, og han bruger farver og komposition, så man virkelig føler sig hensat til New Orleans.

Plottet er ikke vildt originalt, men det afvikles fint, så alt i alt er det et af de bedre albums i serien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s