Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Paolo Eleuteri Serpieri: Anima. Druuna: Det første møde

Glæden ved kroppens skønhed

Serpieris engelske wikipedia-side konstaterer indledningsvist, at han er “kendt for værker med stærkt detaljerede fremstillinger af den menneskelige form, særligt erotiske billeder af kvinder,” og det er ikke grebet ud af den blå luft. I Anima, der er en prequel til Druuna-serien, som jeg endnu ikke har læst, er historien til overskue, men billedsiden er flot og begejstringen for at tegne nøgne kroppe ikke til at tage fejl af.

Paolo Seripieri: Anima - forside

Historien i den ordløse fortælling først: En ung kvinde vågner nøgen i sin seng, tager en minimal bikini på og flyver af sted på en slags flyveøgle. Hvad hun skal er ikke til sige, men hun er velsagtens på jagt efter mad. Det bliver der dog ikke meget af, for da hun bader i en dam (uden den minimale beklædning, selvfølgelig) bliver hun overfaldet af en slange, frelst af en mand, voldtaget af samme mand, frelst af en løve, og jaget på flugt af et mystisk muteret insektvæsen.

Flugten fører hende ind i et tempel, hvor hun møder andre mærkelige væsener og redder en ung kvinde, der skal ofres til underverdenens uhyrer. Hun passerer også en gammel mand, der er ved at male et kæmpebillede af en nøgen kvinde. Mon ikke det er Serpieri selv? Rejsen kan i hvert fald tolkes som en tur gennem hans underbevidsthed, og historiens klimaks som en metafor for hans opfindelse af Druuna-figuren.

Paolo Seripieri: Anima - sideeksempel

Selvom fortællingen ikke er kompliceret og klares helt uden ord, så er der noget dragende over den. Det skyldes billedsiden, hvor de nøgne kroppes skønhed står helt centralt, men hvor det først og fremmest var det sære landskab og de mærkelige væsener, der er gav mig fornemmelsen af at blive ført ind i en ny verden.

Udover selve historien indeholder bindet en række skitser og en kortere fortælling fra Serpieris tidlige karriere, der forudgriber mange af temaerne i Anima og i Druuna-serien generelt. Ekstramaterialet er interessant, og billedsiden i albummet er flot, men jeg ser nu frem til læse selve serien, hvor historierne forhåbentlig foldes mere ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s