Anmeldelser · Butleren i biblioteket

Samantha King: The Choice

Interessant psykologisk thriller

Maddie lever et helt normalt liv med sin mand, Dom, og sine tvillinger på ti, da en maskeret mand med en pistol banker på hendes dør. Han er tydeligvis vred og voldelig, men han er også ude på at ydmyge og pine hende. ”Vælg en!” råber han, inden han skyder Annabel. Vanvittig kravler Maddie ind mellem rosenbuskene, mærker hendes hår og det varme blod. Hvordan skal hun nogensinde leve med det tab og den skam?

Samantha King: The Choice - forside

Sådan begynder Samantha Kings romandebut fra sidste år, og er scenen sat for en dramatisk historie. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvem manden er, og hvordan det kunne komme så vidt? Svarene skal findes i de år, der er gået forud for angrebet, og langsomt rulles en både almindelig og ubehagelig historie ud. Skridt for skridt afsløres det, at familien måske ikke havde været helt så lykkelig alligevel.

Dom og Maddie mødtes elleve år tidligere – eller måske er det mere rigtigt at sige, at han opdagede hende – mens de begge var studerende. De forelskede sig hurtigt, og da hun blev gravid giftede de sig og flyttede i hus sammen. Inden længe faldt familien ind i et traditionelt mønster. Dom stifter eget firma og arbejder konstant for at forsørge familien og for at betale for privatskole til tvillingerne. Maddie bliver hjemmegående og bruger sin tid på tvillingerne og sammen med veninden Lucy, der bor alene med sønnen Jasper og driver en delikatesseforretning. Rollen som hjemmegående husmor er fremtvunget af omstændighederne, men det passer også Dom fint, for han er i virkeligheden dybt traditionel og foretrækker Maddie hjemme. Og det passer egentlig også Maddie udmærket. Hun kan sagtens se mening i at skabe et godt hjem og selvom hun længes efter at arbejde og gøre en forskel, så er det ikke svært for Dom at overbevise hende om det modsatte.

Dom er en mand, der desperat prøver at undslippe sin arbejderklassebaggrund og også sin storebror Max, som han både anser for en rival og for en døgenigt, der ikke selv gider gøre en indsats og derfor nasser på hans og Maddies familie. Maddie har det fint med Max, men spændingerne i familien vokser, og som kapitlerne skrider frem bliver det tydeligt, at det langt fra var en lykkelig tilværelse, hun blev revet ud af.

Romanen foretager et par store og interessante spring undervejs. De skal selvfølgelig ikke røbes her, men det er med til at løfte historien, der er spændende til det sidste. Plottet er også ret velkomponeret, selvom der tilsættes lige lovlig mange usandsynligheder til sidst for at få alle ender til at gå op. Skildringen af Maddie er interessant, men de andre personer er lidt for stereotype. Det ændrer dog ikke på, at jeg følte mig godt underholdt hele vejen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s