Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Alan Moore: Saga of the Swamp Thing, Book Two

En rejse til dødsriget og lidt plantesex

Som Neil Gaiman bemærker i forordet, så er det en hård tjans at arbejde i det klassiske amerikanske tegneserieformat. 22 sider hver måned + et årshæfte sætter især tegnerne under pres, så de fleste serier måtte arbejde med gæstetegnere og enkeltstående historier uden for den gennemgående fortælling. Sådan er det også i andet bind af Swamp Thing, men afløserne for hovedtegner Stephen Brissette gør det godt, og Moore formår at få lidt ekstra ud af sidehistorierne. F.eks. indarbejder han den første otte-siders historie fra 1971.

Saga of the Swamp Thing Book Two - forside

I den gennemgående historie vender Arcane, Swamp Things gamle ærkefjende og Abbys stedfar, tilbage fra de døde for at hævne sig. Alle ved jo, at superhelte og superskurke meget sjældent er 100 % døde, men det er trods alt de færreste, der direkte vender tilbage fra dødsriget. Det gør Arcane, og det giver Moore en fantastisk mulighed for at trække historien mere i retning af horror, og det gør han så godt, at især det første nummer er genuint uhyggeligt. Tegningerne understreger uhyggen ved netop kun at antyde det monstrøse og overlade resten til fantasien.

Historien kulminerer i det lange årshæfte, hvor Swamp Thing som Orfeus må rejse til dødsriget for at hente sin elskede tilbage. Helvedet minder mere om Dantes svovlsøer end om den græske mytologis skyggeverden, men en fascinerende og velfortalt historie er det under alle omstændigheder.

I den sidste historie erklærer Abby endelig sin kærlighed til Swamp Thing – og omvendt. Det udvikler sig til noget, som vel bedste kan beskrives som plantesex, hvor hun spiser en frugt fra hans krop og derefter får adgang til en del af hans bevidsthed. Det er meget syret, men også ret smukt og en værdig afslutning på et glimrende bind.

Book One

En kommentar til “Alan Moore: Saga of the Swamp Thing, Book Two

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s