Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Margaux Motin: Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog…

Moderne kvindeliv i Paris
Motin har gennem en årrække haft bloggen http://www.margauxmotin.typepad.fr med ironiske indlæg fra et liv som kvinde i 30’erne. I 2009 blev online-aktiviteterne suppleret med denne bog – og Cobolt har så sørget for, at vi også kan stifte bekendtskab med hende på dansk. Tak for det!
Margaux Motin: Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog... - forside
Bogen består af små fortællinger på 1, 2, 3 sider, og de cirkler alle sammen (selvbiografisk?) om livet mellem ung og voksen. Hun drømmer stadig om det vilde liv med vennerne, selvom hverdagen i praksis handler mest om at overleve tilværelsen med mand og barn, og den spænding reflekteres i bogen. Vi møder hende både, når hun prøver seje sko, og når håret ikke liiige sidder, som hun kunne tænke sig. Der er fjollerier med veninderne og kærlige skildringer af datteren, der altid er sød og fantastisk, men som alligevel kan føles som en klods om benet eller bare irriterende, når hun står alt for tidligt op i weekenden.
Mindre fylder manden. Han virker da både sød og sjov, men fokus er et andet sted, nemlig på hendes refleksion over det at være kvinde.
Det er kort sagt et helt almindeligt liv, som jeg tror, at de fleste på min alder vil kunne spejle sig i. Det er styrken ved bogen, for når vi morer os med Motin, så er det jo i virkeligheden os selv og vores liv, vi griner af. (Og man behøver altså ikke være kvinde for at sætte pris på det.)
Margaux Motin - sideeksempel
Tegningerne er holdt i en enkel og genkendelig stil: Blyantstreger med enkelte farveflader – forsiden er faktisk et godt eksempel med de blå sko og en let rødmen på kinden til at give tegningen dybde og nuancer – og nogle få personer i centrum. Nogle gange har de en enkelt rekvisit som en stol eller en disk, men rummet er kun undtagelsesvis tegnet op og baggrunden er som regel blank. For at slippe af sted med det, skal personkarakteristikken og pointerne sidde lige i skabet – og det gør de.

En kommentar til “Margaux Motin: Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s