Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

J.M. Straczynski og Esad Ribic: Silver Surfer – Rekviem

Lidt for meget menneskelighed

Det kan virke som en underlig kritik, men jeg er ikke i tvivl om, hvad der er det mest skuffende ved afskeden med Silver Surfer: Der er for meget sentimentalitet. Selv Galactus, der rutinemæssigt udrydder hele planeter, står og småpiver til sidst.

Silver Surfer - Rekviem - forside

Præmissen er ellers interessant nok. Efter mange år med usårlighed og nærmest guddommelige kræfter bliver Norrin Radd konfronteret med sin egen dødelighed. Reed Richards stiller diagnosen og må konstatere, at selv han ikke kan gøre noget ved det. Dernæst tager han afsked med Jorden – og fjoller lidt rundt med Spiderman – inden han sætter kursen mod sin hjemplanet. Undervejs involverer han sig i en bitter krig mellem to planeter, inden han vender hjem til Zenn-La for at dø.

Det er selvfølgelig en trist historie, men Straczynski hælder lige lovlig meget sentimentalitet ud over fortællingen, og samtidig bliver rumvæsenerne for menneskelige. Som sagt kommer det så vidt, at Galactus, som John Byrne gjorde til en kosmisk kraft, sørger over tabet af et enkelt individ. Selvfølgelig afspejler rumvæsener næsten altid aspekter af den menneskelige natur, men hvis det skal være interessant, så skal de også bevare en kerne af fremmedhed.

Hvis historien halter lidt, så er billedsiden til gengæld fremragende. Ribic har en dynamisk stil og en vild fantasi, så rumsekvenserne er fornøjelse at følge. Det alene gør albummet værd at læse.

En kommentar til “J.M. Straczynski og Esad Ribic: Silver Surfer – Rekviem

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s