Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Hermann: Afrika

Naturbeskyttelse med riffel

Dario Ferrer kunne være den litterære prototype på en hvid storvildtjæger i Afrika. Han mut, kolerisk, noget nær umulig at være sammen med og i virkeligheden kun lykkelig, når han er ude på savannen blandt ”sine” dyr. Men tiden er løbet fra storvildtjægeren som helt, så i stedet arbejder han på et reservat, hvor han bruger sine betydelige evner til at bekæmpe krybskytter.

Hermann: Afrika - forside

Den historie vil den unge journalist Charlotte gerne fortælle, så hun tager med på jagt. Det er to verdener, der støder sammen: Den hårdkogte Ferrer og den idealistiske journalist, der ganske vist er modstander af krybskytteri, men som på den anden side ikke bryder sig om at blive konfronteret med, at kampen foregår på liv og død og uden nåde.

Bag de to hovedpersoners møde formes andre historier. En assistent prøver at kile sig ind mellem Ferrer og hans sorte elskerinde Iseke og puster systematisk til hendes jalousi mod Charlotte. Og over det hele er der det store spil om Afrikas ressourcer, som kinesere og vestlige diplomater duellerer om at udnytte. Våben skifter hænder, og pludselig er regeringen i stand til at rette et ødelæggende slag mod oprørerne lige uden for reservatet.

Det ser Ferrer og Charlotte, og han indser lynhurtigt, at ingen vidner vil få lov til at overleve med den viden. Inden længe er de på vild flugt gennem junglen, og spændingen i bogens anden halvdel samler sig om det simple spørgsmål: Vil de nå over grænsen, før forfølgerne finder dem?

Afrika - sideeksempel

Historien er ikke videre original. Hvor tit har man ikke set en (yngre) kvinde, der langsom lader sig charmere af en (ældre) hårdkogt mand? Det hjælper heller ikke, at Ferrer er decideret karikeret i sit råbende raseri. Det er billedsiden, der alligevel gør Afrika til en ok oplevelse. Siderne er dynamisk komponerede, og naturskildringerne er rigtig gode.

3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s