Anmeldelser · Butleren i biblioteket · Nyere dansk

Leif Davidsen: Den ukendte hustru

Den fremmede i den nærmeste

Marcus Hoffmann har styr på tilværelsen. Han er lykkeligt gift med Nathalie og han trives i sit krævende job som forretningsmand. Det holder ham meget hjemmefra, så de foretrækker at slappe af i sommerhuset på Møn, når de har fri. Hvis de da ikke lige besøger hans berømte forfatterfar i Sydfrankrig.

Alt er tilsyneladende perfekt.

Den ukendte hustru - forside

Men det varer ikke ved. Nathalie er fra Rusland, som hun ikke har besøgt, siden hun blev gift med Marcus lige efter Sovjetunionens opløsning. Hun har tilpasset sig livet i Danmark, hvor hun er loyal hustru for ham og samtidig arbejder som tolk og smykkedesigner. Marcus er overrasket, da hun foreslår, at den næste ferie skal gå til Rusland, og det er endnu mere mærkværdigt, at hun foreslår en flodbådsejlads fra Moskva til Skt. Petersborg.

Han lader sig overtale, og det er egentlig meget hyggeligt, lige indtil Nathalie forsvinder sporløst. Fortvivlet kaster Marcus sig ud i eftersøgningen, men han må snart sande, at Rusland er et vanskeligt land at færdes i. Overalt hersker korruptionen, og uden penge og forbindelser bliver han snart overfaldet. Der er tilsyneladende ingen, han kan stole på – mindst af alt politiet.

Udover tabet plager den sårede stolthed (har den kvinde, han følte sig så sikker på, virkelig forladt HAM?) og forvirringen ham. Han må uvægerligt spørge sig selv, om han overhovedet kendte Nathalie, og hans efterforskning viser snart, at han i hvert fald ikke kendte alle sider af hende.

Resultatet skal selvfølgelig ikke røbes her, men jagten giver et fascinerende indblik i det postkommunistiske Rusland, hvor mange kommunister og efterretningsfolk uden videre er gået over til kasinokapitalisme, og hvor retfærdighed og lighed for loven er langt væk.

Leif Davidsen skriver virkelig godt, og persontegningen er overbevisende. Særligt Marcus træder tydeligt frem, mens hans far mest af alt minder ham om forfatterens alter ego. Langt hen af vejen holder spændingen og intrigen, og man læser gerne hen over sprækkerne, for Davidsen har virkelig noget på hjerte og hans kendskab til Rusland er imponerende.

4

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s