Anmeldelser · Butleren i biblioteket

Nora Roberts: High Noon

Gidseldrama i Savannah

På bagsiden af bogen står der, at den er filmatiseret til TV. Det er der noget meget rammende i, for historien føles netop som én, der ikke helt har det, der skal til for at klare det store format.

High Noon - forside

Phoebe MacNamara er forhandler hos politiet og enlig mor med en kompliceret forhistorie. Da hun en dag redder en ung mand fra selvmord, bliver det indledningen til et forhold til den temperamentsfulde Duncan Swift.

Desværre går der ikke længe, før andre problemer hober sig op. Hun kommer på kant med nogle af de mandlige betjente og efter et overfald på stationen står det mere og mere klart, at noget er helt galt. En mystisk person er ude på at ødelægge hende, og han chikanerer hende både personligt og professionelt. Spørgsmålet er, om hun kan nå at stoppe ham, og om hun også kan redde sit nye forhold ved samme lejlighed.

Som spændingsroman var historien lovlig lang. Der er fuld fart på den sidste tredjedel, men de første par hundrede sider tager Roberts sig god tid til at kridte banen op.

Værre er det med personerne, som jeg aldrig rigtig troede på. Phoebe er for perfekt – selv hendes sammenbrud er nøje planlagte – og Duncan er også lidt for politisk korrekt med sort reservefamilie og en underliggende vrede, som skal give ham kant, men som man aldrig er i tvivl om, at han her under kontrol.

Det er ikke dårligt, men det er heller ikke rigtig godt. Det er en B-film i TV, som man lader sig underholde af, men som heller ikke gør så meget mere.

3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s