Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Hergé: Den mystiske stjerne

Meteorjagt i Nordatlanten

Da jeg for alvor begyndte at læse selv, var jeg en flittigt på jagt efter tegneserier i bogbussen, og vi havde selvfølgelig også nogen hjemme hos os selv. Det var mest Anders And blade og Jumbobøger, men der var også et par enkelte albums, der var gået i arv fra mine ældre søskende. Et af dem var Tintin-historien Den mystiske stjerne, som jeg læste jeg ved ikke hvor mange gange – men det var længe siden sidst.

Den mystiske stjerne - forside

Historien starter hjemme. Pludselig bliver det ulideligt varmt, og da en mystisk stjerne viser sig på himlen, spår videnskabsmændene, at verdens undergang venter forude. Helt så galt går det ikke, men da et stykke er brækket af meteoren og flyder rundt i Nordatlanten, går jagten ind.

Tintin og videnskabsfolkene stævner ud på skibet Aurore med Haddock som kaptajn. Det bliver en farefuld færd, som fra starten er udsat for attentater og sabotage. En mystisk rigmand skyer ingen midler for selv at få fingre i de kostbare mineraler.

Den mystiske stjerne - eksempel

Historien er stramt komponeret. Der bruges tid på de underholdende detaljer – som den højtråbende profet Filippulos og kaptajn Haddocks noget mærkværdige formandskab for sejlernes afholdsliga – men der er hele tiden et stærkt drive i historien. Tegningerne er af Hergé vanlige høje kvalitet, og de var mere dynamiske end jeg husker tidligere albums.

Det var kort sagt en fornøjelse at være på eventyr med Tintin og rart at møde Haddock på hans egen hjemmebane.

4

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s