Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Jodorowsky & Moebius: Kattens øjne

Fascinerende billedværk i luksusudgave

Faraos Cigarer har lavet en særudgave af Kattens øjne, der især imponerer med billedsiden og det det gennemførte koncept. Det betyder kæmpeformat, tykt gult papir og gode muligheder for at nyde Moebius’ tegninger.

kattens-øjne

Kattens øjne består af 25 opslag med et minimum af tekst. På venstresiderne – som Moebius har tegnet med venstre hånd! – ser vi en dreng i silhuet bagfra. Han kigger ud af et vindue højt i et tårn, højt oppe over en allerede nedslidt fremtidsby. På højresiderne – som Moebius har tegnet med højre hånd! – fortælles historien. En kat kom frem af mørket, en ørn slår ned på den, kattens øjne flås ud.

Historien er ganske tynd, selvom Jodorowsky formår at få et par twist med. Tegningerne er derimod fascinerende: Den konstante vekslen mellem drengen og historien, og ikke mindst selve fortællingen i en serie af nærbilleder, hvor Moebius viser sit fulde talent for perspektiv, detaljer og fremtidsfantasi.

Kattens øjne - eksempel

Der er ikke samme dybde som i duoens bedste værker, men hvis du får chancen, skal du ikke snyde dig selv for nydelsen ved at mærke det kraftige papir mellem fingrene og glæden ved at betragte Moebius’ kunst.

3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s