Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Jacques Tardi: Adèle Blanc-Sec 5 & 6

Indviklede Pariser-historier

Der er indtil videre udkommet ni bind i Tardis serie om Adèle Blanc-Sec, en ung pariserinde, der oplever det ene mystiske eventyr efter det andet i tiden omkring første verdenskrig. Det er et univers spækket med mystik, overnaturlige fænomener og en hel stribe personager, der af den ene eller anden grund gerne vil have skovlen under Adèle.

Salamanderens hemmelighed - forside

Salamanderens hemmelighed skiller sig ud fra de øvrige album i serien, først og fremmest fordi Adèle stort set ikke er med! Hun blev skudt og frosset ned i slutningen af Vanviddets mumier. Imens går livet videre. Krigen bryder ud og hærger en hel generation af europæere inden våbenhvilen træder i kraft 11/11 1918. Den afbryder også den onde Dieuleveults planer om at gøre det helt af med hende, og ude i skyttegravene bliver menig Brindavoine et ufrivilligt redskab i mumiens hænder. Bag det hele lurer en sammensværgelse af rigmænd fra hele verden.

Alt er kort sagt som det plejer: Historien er indviklet og tegningerne er flotte, men Brindavoine er en sjov antihelt.

Vanskabningen fra Saint-Martin Kanalen - forside

Vanskabningen fra Saint-Martin kanalen starter, hvor bind 5 sluttede. Adèle er nyvågnet, og da hun vender hjem til lejligheden venter fire års post og aviser – og en mystisk vanskabning i toiletskabet. Samtidig dukker et blækspruttemonster op i Saint-Martin kanalen, og sporene fører i retning af cirkusmiljøet, hvor indtil flere klovne begår selvmord. Hvad er det mon der dækkes over?

De to bind var ok underholdning, og Tardis tegninger fra det historiske Paris er som altid stemningsfulde og interessante. Men jeg har efterhånden svært ved at samle mig om de indviklede plots, og Adèle hæver sig efter min mening slet ikke til niveauet for Tardis bedste værker.

2½

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s