Anmeldelser · Fra den vide verden

Suzanne Collins: Løbeild

Overraskende god fortsættelse til Dødsspillet

Tidligere på året læste jeg Dødsspillet, hvor den 16-årige Kattua Everdeen vinder det sadistiske dødsspil for så at vende hjem til Distrikt 12 i det fiktive nordamerikanske diktatur Panem. Det virkede som en afrundet fortælling, så jeg var noget tvivlende over for, om Collins kunne skabe en interessant fortsættelse. Men det kunne hun!

Løbeild - forside

Kattua er hjemme i Distrikt 12, hvor hun som vinder bor i et luksushus med alt, hvad hun har brug for. Det kunne være fint, hvis hun ikke var splittet mellem Gale og Peeta, og hvis Capitol i øvrigt lod hende være i fred. Men det gør de ikke. Hun skal på rundtur til de øvrige distrikter, og det bliver ikke bedre af, at oprøret ulmer mange steder. Faktisk tværtimod, for præsident Snow forlanger, at hun skal være med til at gyde olie på vandene, hvad hun selvfølgelig ikke kan.

Da det bliver tid til jubilæumsspillene – Capitol ydmyger distrikterne ekstra hvert 25. år – strammer plottet for alvor til, og snart er Kattua og Peeta igen i desperat kamp for deres liv.

Der skal ikke afsløres mere om handlingen her, for plottet er drønspændende, og det vil jeg ikke ødelægge for nogen. Spændingen er afgjort bogens stærkeste kort, men Collins forfiner også billedet af det dystopiske Panem, så det både fremstår mere troværdigt og mere ubehageligt end i Dødsspillet.

Bogen slutter med en cliffhanger, og der går nok ikke længe, før jeg må i gang med den sidste bog i trilogien. Løbeild er en underholdende og spændingsmættet roman. Den er måske nok skrevet til et ungt publikum, men den vil appellere til mange med trang til paranoid forfølgelse og dystopiske fantasier.

4

Reklamer

2 thoughts on “Suzanne Collins: Løbeild

  1. Meget enig i at den er spændende. jeg syntes, at personerne og fremtidsscenariet haltede lidt i den første, men det er bedre her. Glæder mig til Oprør!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s