Anmeldelser · Europæiske perler · Klassikerhjørnet

C.S. Lewis: Hesten og drengen

Talende heste og modige børn

Hesten og drengen er en sidehistorie i Narniauniverset. Den foregår mens Lucy, Susan, Peter og Edmund er konger og dronninger af Narnia – dvs. efter den onde heks er besejret og inden de vender hjem gennem garderobeskabet.

Hesten og drengen - forside

De spiller også en rolle her, men hovedpersonerne er drengen Shasta og hesten Bree. Shasta er vokset op hos en fattig fisker i mogulens rige. Da han er ved at blive solgt som slave, opdager han den talende hest Bree og sammen flygter de mod nord. Undervejs møder de pigen Aravis, der ikke vil giftes med en gammel mand. Hun ridder også på en talende hest, og de fire slår sig sammen for at komme gennem Tashbaan og videre til Narnia.

Undervejs møder de dronning Susan og kong Edmund. Prins Rabadash har forelsket sig i Susan, men hun vil ikke giftes med ham, og da de flygter hjem til Narnia beslutter han at tage hende med magt. Børnene opdager planen, og nu er det op til dem og til hestene at advare Ærkenland, før det er for sent.

Hesten og drengen er ikke den mest originale fortælling i serien. Den er et supplement til hovedhistorien om Narnia, men Lewis skriver godt, og bogen er både spændende og rørende. Mine børn var i hvert fald lutter ører til Lars Lipperts udmærkede indlæsning.

3½

En kommentar til “C.S. Lewis: Hesten og drengen

  1. Lewis’ univers er så inddragende og så komplet. Jeg elsker virkelig Narnia-serien og ‘Hesten og drengen’ er ingen undtagelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s