Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Enki Bilal: Animal’z

Menneskehedens triste endeligt

Jeg har tidligere læst et par af de værker, som Bilal har skabt sammen med forfatteren Pierre Christin (Den sorte ordens falangister og Jagten), men Animal’z er mit første bekendtskab med ham som både tegner og forfatter. Det er en meget trist historie, som især lever i de stemningsfulde tegninger.

Animal'z - forside

Vi befinder os i en ikke nærmere defineret fremtid, hvor en pludselig og total klimakatastrofe har slået næsten alle ihjel. De få overlevende søger mod de oaser, der angiveligt skulle være, mens de kæmper en desperat kamp mod hinanden og den brutale natur for at overleve. Vi følger en lille gruppe mennesker i det, der engang var Middelhavet.

Mennesker er faktisk en tilsnigelse, for genteknologi har udvisket grænsen til det dyriske. Mest ekstremt kommer det til udtryk i en særlig overlevelsespakke, hvor et menneske omsvøbes og bliver til en delfin med alle delfinens egenskaber.

Animal'z - eksempel

Historien er ikke videre original, men tegningerne er meget stemningsfulde. Bilals tidligere værker har haft meget markerede linjer – særligt i persontegningerne – men her benytter han sig i højere grad af skravering. Omgivelserne er tågede og udflydende for at underbygge, hvor ukendt og uklar verden er for hovedpersonerne, og det er forbløffende, hvor meget han kan udtrykke i de grå-blå nuancer, der dominerer hele vejen igennem.

4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s