Anmeldelser · Nyere dansk

Bent Vinn Nielsen: En bedre verden

På Bornholm har de også hemmeligheder

Det er to ganske interessante historier, der bliver fortalt i En bedre verden. Den ene handler om Rudi Knudsen. Fotograf, knap 50 og vandt til at leve livet i overhalingsbanen, indtil han en dag går ned med flaget. Han kan ikke rigtigt tage sig sammen til at stå ud af sengen, og da lægen har beordret frisk luft, motion og afslapning får nabokonen Jill ham sendt i sommerhus på Bornholm.

En bedre verden - forside

Den anden historie handler om Bodil Holm. Hun er damen med nøglerne til sommerhuset og bliver Rudis nabo på Bornholm. Hun er en smuk kvinde, der godt kan lide at drikke, og som har et noget uafklaret forhold til ægtemanden Niels Henrik Holm, der er en stor kanon på øen.

Kuren kan virke fjollet ved første øjekast, men Rudi får det faktisk bedre på solskinsøen. Han går ture, som han har fået besked på, og han har i det hele taget godt af at beskæftige sig med noget andet end arbejde og sig selv. Han bliver også mere og mere interesseret i Bodil Holm, som det litteratur-fikserede ægtepar Billy og Gudrun gerne snakker om.

Det bliver hurtigt klart, at ikke alting er hyggeligt ude på landet. Overalt har mennesker noget, de gerne vil holde for sig selv.

En bedre verden er en ok lille roman. Jeg kunne sagtens se Rudi Knudsen for mig – selvom Jan Wilhelmsens stemme efter min mening ikke passede helt til personen – og Bent Vinn Nielsen har igen skabt en hovedperson, som ikke minder om ret mange andre i dansk litteratur. På den anden side, blev jeg aldrig særligt optaget af Bodil Holm, og de mørke hemmeligheder var derfor også lidt tynde og forudsigelige.

3

En kommentar til “Bent Vinn Nielsen: En bedre verden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s