Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Ina Korneliussen: Små dyr

Grafisk novellesamling af blandet kvalitet

Inden for de sidst 15-20 år er grafiske romaner blevet en anerkendt genre, så det er kun naturligt, at novelleformatet nu også breder sig til tegneserien. Ina Korneliussen udgav sidste år sit første større album, og Små dyr kaldes netop ”en grafisk novellesamling”. Det er velvalgt, for de fem små historier kan læses hver for sig, men kredser alligevel om den samme tematik: Det moderne menneskes kamp for at finde fællesskab og menneskeligt nærvær.

Små dyr - forside

Tre fortællinger er hverdagskildringer. Vi følger en ung kvinde, der bevæger sig rundt i det smarte cafémiljø i København uden at passe ind. Hun føler sig tyk og udenfor og ender hjemme på sofaen med hunden. Mormors græskar er samlingens bedste historie. En ældre kvinde plejer omhyggeligt sine græskar for at kunne servere tærte for sine børnebørn. Hun har bare glemt, at de er blevet teenagere med alt muligt andet i hovedet end at være sammen med hende. Og samlingens sidste historie viser to skoleveninder, der prøver grænser af.

Men der er også to magiske fortællinger. I den ene finder en kvinde en salamander, der vokser, når den bliver vandet. Det er sjovt i starten men bliver så mere alvorligt. Og en ung gravid kvinde føder til alles overraskelse en fisk. Specielt den sidste var det svært at se en mening med, og Korneliussen fungerer i det hele taget bedst, når hun holder sig til hverdagsfortællingerne.

Små dyr - sideeksempel

Bortset fra titlerne fortælles historierne helt uden ord. Det er jeg normalt ikke så vild med, men her savner jeg dem faktisk ikke. Tegnestilen er rund og imødekommende. Det fungerer fint, selvom man kunne forestille sig, at de naive streger ville underminere fortællingens dybde.

Små dyr er en fin lille debut. Jeg blev ikke overvældet men Mormors græskar får mig alligevel til at give tre stjerner.

3

2 kommentarer til “Ina Korneliussen: Små dyr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s