Anmeldelser · Nordlys - bøger fra Norden

Karin Brunk Holmqvist: Potensgiverne

Feel-good roman fra Sverige

Søstrene Tilda og Elida er efterhånden blevet over 70, og de bor stadig i forældrenes hus ude på landet i nærheden af Simrishamn. Med kærligheden og mændene er det aldrig rigtig blevet til noget, og de gennemlever de samme rutiner dag efter dag, år efter år. Det er derfor med nogen frygt, at de læser, at naboens hus er blevet solgt, men det viser sig snart, at den nye nabo, Alvar, er både sød og charmerende.

Potensgiverne - forside

Inden længe bliver der vendt op og ned på søstrenes tilværelse. De begynder at sætte pris på livets små glæder, som en ny kjole, en snaps til maden og et godt gilde i ny og næ. De får også den idé, at de nu langt om længe vil have toilet i huset i stedet for at sidde på det kolde das uden for. Og de får også en idé til, hvordan de skal få råd til det: De opretter et postordrefirma, hvor de sælger elskovsmidlet Potensgiverne til trængende mænd.

En af kunderne er deres yngre bror Rutger. Hans ægteskab med Marianne er gået i stå, og han er stille og roligt ved at gå i hundene med for meget alkohol og for lidt aktivitet i sengen.

Kan søstrenes middel hjælpe ham? Og kommer de fra affæren uden at blive afsløret – for det vil de synes er forfærdeligt pinligt?

Svarene skal selvfølgelig ikke gives her, men romanen er ikke en bog, hvor tingene for alvor går galt for hovedpersonerne. Det er en blanding af godmodig folkekomedie og moderne feel-good historie, men det er også en hyldest til livet og en påmindelse om, at det skal leves, uanset hvor gammel man er og hvor meget man har glemt at gøre det tidligere.

Jeg var fint underholdt og romanen er glimrende indtalt af Githa Lehrmann. Hun rammer meget fint søstrenes fortrolige og lidt naive tone.

3½

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s