Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Rasmus Svarre: Kensington

Smuk og mærkelig billedbog

Det er ikke nemt at anmelde Rasmus Svarres debut fra i år. Billederne er smukke og dragende, men historien antydes mere end den fortælles, og realistiske elementer flettes løbende sammen med mere mytologiske og arketypiske elementer.

Kensington - forside

En ældre forretningsmand vil have ristet en rune over sit virke. Derfor hyrer han en ung kvinde til at ghostwrite en biografi, sådan som herskere i årtusinder har prøvet at kapre kunstnerne til at forevige deres bedrifter. For forfatteren er det en smertelig proces, for hun kan kun skabe ved at bruge sig selv.

Teksten er samlet som indledning til små kapitler, som fortælles ordløst. Ofte er siderne delt i to, så der fortælles en historie på den øverste halvdel og en anden på den nederste. Overalt er billederne farvemættede i mørke nuancer, uanset om det er varme, brune farver eller kolde grønne toner, der dominerer.

Kensington

”Historien” sagde mig ikke ret meget, men billederne er fascinerende. Man bliver trukket ind i en mørk og fremmed verden, og alene af den grund er bogen værd at bruge et par timer på.

3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s