Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Hugo Pratt: Jesuit Joe

Tavs mand, stor natur

Jesuit Joe er en typisk Hugo Pratt-hovedperson. Han er en enspænder, der ikke siger så meget, og heller ikke gør det store ud af at forklare sine motiver – hverken overfor historiens øvrige personer eller overfor læseren.

Jesuit Joe - forside

Historien foregår i det canadiske vildnis lige før første verdenskrig. Joe er en mestiz, halvt hvid og halvt indianer. Vi møder ham, da han kommer til en øde hytte, hvor han spiser mad og iklæder sig en af det beredne politis berømte røde uniformer. Er han politimand? Næppe. Det er i hvert fald ikke almindeligt, at politiet skalperer de forbrydere, de får ram på!

Joe er på jagt efter en pige, og på sin vej støder han ind i både indianere, nybyggere og politifolk. Nogle dræber han, andre lader han gå. Hvorfor? Det er svært at sige.

Den oprindelige historie er fra 1980, og den blev filmatiseret i 1991. Denne udgave er udvidet med storyboards fra filmudgaven, som gør historien lidt længere end den oprindelige. Det er selvfølgelig interessant at se Pratts skitsearbejde, men de ekstra passager giver ikke så meget til historien, at det opvejer de store forskelle i det grafiske arbejde. Blikket falder aldrig rigtig til ro i et bestemt udtryk.

Jesuit Joe - side

Alligevel er det billederne, der holder Jesuit Joe oppe. Historien er ret tynd, men Pratt er eminent til at fange det storslåede landskab. Jeg vil dog til enhver tid anbefale Fort Wheeling, hvis man skal vælge én Pratt-historie fra Nordamerikas ødemark.

3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s