Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Francois Bourgeon: Tidskorridorerne

Cyann hænger fast i rodet historie

Historien om Cyann startede ok ud. I de første to bind blev vi introduceret til den nye rumverden, og Cyann drog til planeten Ilo for at finde en kur mod den frygtelige pest, der hærgede Olh. Derefter gik det ned af bakke. Bind 3 og 4 sendte Cyann til to nye verdener, der hver især rummede interessante aspekter. Desværre blev historien mere og mere indviklet og uforståelig.

Tidskorridorerne - forside

Nu er bind 5 så kommet på dansk, og nedturen fortsætter. Cyann vender tilbage til Olh for at finde sin søster Azurée, der er endnu mere karikeret oprørsk end Cyann selv. Forholdet mellem de to søskende kunne være blevet interessant, men det er for sent at redde historien fra dens mange intriger og uinteressante betragtninger om rumtidens mysterier.

Mere trist er det, at tegningerne også er langt under Bourgeons vanlige standard. Den fantasi og detaljerigdom, der gør at man kan sidde og fortabe sig i hans tableauer, er erstattet af mere ordinær persontegning.

Når sidste bind kommer, skal det selvfølgelig læses for at få slutningen med – men forventningerne er små. Hvis du endnu ikke er gået i gang med Cyann, synes jeg faktisk, du skal lade være. Hvis du vil se, hvad Bourgeon kan, så læs Vindens passagerer. Og hvis du vil have fransk rumeventyr, så læs Linda og Valentin.

2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s