Anmeldelser · Europæiske perler

Horst Evers: Für Eile fehlt mir die Zeit

Tysk humor er IKKE verdens mindste bog

De fleste forbinder nok tysk litteratur med store, tunge og svært tilgængelig værker, men som på alle andre bogmarkeder findes der meget mere: Sløje krimier, rosenrød romantik og altså også sjove, humoristiske fortællinger.

Für Eile fehlt mir die Zeit - forside

Det er Horst Evers’ bog fra 2011 et eksempel på. I 50 små historier tager han livets mange mærkværdigheder op. ”Andre kalder det hverdag. Horst Evers kalder det chikane.” Det står der på bagsiden af bogen, og det passer meget godt til Evers stil. Han tager genkendelige situationer op og giver dem en komisk og ekstrem drejning, så man som læser sidder og klukker for sig selv.

Hvem har ikke prøvet at falde i søvn i toget for at vågne op og spekulere over, om man har trukket torsk i land? Men som Evers viser, kan det gå meget værre end det. Og hvem har ikke vovet sig ud på tynd is for at svare på et spørgsmål fra sine børn? Måske skal man bare stå ved, at man ikke ved det, så man undgår de forviklinger, som ”Nævn et pattedyr med U” giver Evers.

Med så mange historier er der selvfølgelig smuttere imellem, men der er også meget, meget morsomme episoder som lægen, der er blevet lykkeligere efter at hun er begyndt at svine sine patienter til og den noget deprimerende anmeldelser af et af Tysklands mindste og værste julemarkeder.

3½

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s