Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Moebius: Arzak, Overseeren

Mesterens sidste værk forbliver ufuldendt

Arzak er overseer på planeten Tassili, en udpost i det vidtstrakte Desmezz-imperium, hvor menneskene har underlagt sig planetens gamle herskere, wergerne. Tingene er imidlertid ved at gå fra skidt til værre: Arzak falder over en bande, der jagter werger og hugger hovedet af dem for at sælge kranierne, og ude i rummet forfølges konføderationens skib Tronic Rapidoo af pirater.

Arzak Overseeren - forside

Rumhistorien er ok, men den bedste del af historien handler om Arzaks rejse hen over planeten til byen Redmond. Her smelter rumeventyret sammen med klassiske westernlandskaber, og Moebius’ fantasifulde tegninger er en nydelse af kigge på og leve sig ind i.

Historien er derimod lidt tynd. Eller rettere: Den er først for alvor ved at tage form, da albummet er forbi, og slutningen får vi desværre undvære aldrig.

Arzak Overseeren - sideeksempel

Moebius / Jean Giraud døde nemlig sidste år efter lang tids sygdom. Den geniale tegner bag så forskellige figurer som Blueberry og Inkalen var væk. Arzak, Overseeren var det første bind af en planlagt trilogi, og det er albummets problem: Den slutter med en cliffhanger, som aldrig vil blive indløst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s