Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Alexandro Jodorowsky og Francois Boucq: Bouncer bind 6-7

Velkendte styrker og svagheder præger nyeste bind af westernserie

Sidste gang jeg anmeldte Bouncer, valgte jeg denne overskrift: Fascinerende tegninger trodser klichéfyldt historie. Den karakteristik holder stadigvæk, selvom Jodorowsky har lagt sig lidt mere i selen i denne omgang. Der er stadig banditter, der er så banditagtige, at vi for længst er ude på klicheernes tågede overdrev, men historien holdt mig fanget til sidste side.

Den sorte enke - forside

Vi er igen i Barro City, hvor Bouncer driver saloonen Inferno. Det er en nybyggerby præget af vold, og det vil den nye skolelærer ikke finde sig i. Hun agiterer for lov og orden, og så er hun i øvrigt så smuk, at hun fordrejer hovedet på mændene, herunder Bouncer.

Det er en kampagne med begrænset succes: Carolyn Harten er i gang med at opkøbe områdets jorder. Byens spidser holder hånden over hende for at få fingre i hendes mange penge, men bag kulissen slår hun hensynsløst ned på alle modstandere, og hun har allieret sig med både løbske militærfolk og rendyrkede desperadoer.

Dobbelt hjerte - forside

Bouncer havner midt i balladen, fordi hans fars apachestamme bor i et af de eftertragtede områder. Inden længe flyver kuglerne, og bedemanden må igen på overarbejde.

Bouncer - sideeksempel

Det er igen tegningerne, der løfter Bouncer. Francois Boucqs omhyggelige sidekompositioner og hans vidunderlige landskabsskildringer løfter hver eneste side. Så kan man godt bære over med usandsynligheder i historien.

Bouncer 1-2
Bouncer 3-5 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s