Anmeldelser · Klassikerhjørnet · Nordlys - bøger fra Norden

Astrid Lindgren: Pippi Langstrømpe

Børnene har ikke været voldsomt begejstret for Lindgrens bøger, men denne gang fangede Pippi opmærksomheden. (Det er selvfølgelig også svært at stikke af, når bogen høres i bilen på en fransk motorvej mellem Narbonne og Lyon!)

Pippi Langstrømpe - forside

Det hjælper måske også, at Thomas Winding er en fantastisk fortæller, men den vigtigste årsag er måske i virkeligheden, at de ikke kan se originale tegninger. Det kan godt være, at vi som forældre er begejstrede for de udgaver vi selv husker, men det bliver nogle gange en hindring. Billedsproget virker gammeldags, selvom historierne stadig holder.

Lindgren udgav den første bog om Pippi Langstrømpe i 1945, men den virker stadig ny. Nogle afsnit – om de fine damers snak om husassistenter f.eks. – er selvfølgelig præget af tiden, men grundideen holder. Pippi er superstærk, fantasifuld, sød og fuldstændig ligeglad med autoriteter. Tanken om at sådan en pige skulle bo helt alene i et hus midt i et velfriseret kvarter er mindst lige så oprørende og fascinerende i dag, og det er nemt for ungerne at identificere sig med Tommy og Annika. Tænk at få sådan en nabo!

Pippi er en klassiker, som du ikke skal snyde dig selv eller dine børn for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s