Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Knud V. Larsen: Dr. Albert Merlings samlede bedrifter, bind 2

Forlaget Forlæns er i fuld gang med at genudgive en af dansk tegneseries klassikere. Op gennem 1970’erne optrådte Merling dagligt i Berlingske Tidende, og på de ti år blev det til næsten 3000 striber, som nu genudgives i tre tykke bind.

Dr Albert Merling bind 2 - forside

Jeg anmeldte første bind sidste år, og grundlæggende er det den samme serie. Merling fortsætter sin tur rundt i Transyldavien anno 1872. Efter de første 900 striber er personerne etablerede, så seriens fortsatte tiltrækningskraft afhænger af de nye historiers kvalitet. De holder, heldigvis, selvom familien i dette bind får så travlt med at opklare mysterier på deres vej hjem, at de næsten ikke har tid til at optræde med deres show.

Som i første bind er nogle historier bedre end andre. Det virkede overdrevent at bruge tyve striber på at sætte gang i en fortsættelse til den første Merling-historie om Mesmer, og der var heller ingen grund til at genoptage de lommefilosofiske betragtninger om tidsrejser. (Det skal dog indrømmes, at det er lidt sjovt, at Merling besøger Knud V. Larsen på hjemmeadressen i Småland.) Til gengæld trækker Alkymistrestauranten og ikke mindst vampyrhistorierne op.

Bind 2 har ikke helt samme friskhed som de første historier, men Merling er stadig et sjovt bekendtskab, og jeg glæder mig til at læse sidste bind næste år.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s