Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Adam O.: Ruiner

København efter katastrofen

Hvad får man, når man kombinerer en banal historie, klichéfyldt samfundskritik og en imponerende visuel fantasi? Svaret kunne være Adam O.’s Ruiner fra 2011. Vi befinder os i 2030. Den unge rebel Ask bevæger sig rundt i et radioaktivt og ruineret København, hvor naturen hastigt er ved at generobre sit territorium.

Ruiner - forside

Mens Ask tager en tur gennem centrum, fortæller han historien om, hvordan det er kommet så vidt. Det hele handler om, at krigen mod terrorisme og jagten på tryghed har ført til et totalitært overvågningssamfund. Skurkene er EU, USA og befolkningens almindelige ligegyldighed over for samfundets værdier.

Det overbeviser bare ikke. (Hanne Richard Bechs 7 sydøst giver et meget mere interessant bud på, hvordan demokratiet kunne glide over i noget andet.)

Ruiner - eksempel

Den store fornøjelse ved Ruiner er tegningerne. Adam O. er eminent til at tegne byen, så det er nemt at genkende stederne, nu forvandlet til overgroede ruiner. Det er billederne, der for alvor sætter tankerne i gang, fordi de indirekte viser, hvor meget mennesket former og påvirker sine omgivelser.

Se også Bogbrokkens anmeldelse, som jeg fuldt og helt kan tilslutte mig.

Reklamer

2 thoughts on “Adam O.: Ruiner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s