Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder · Europæiske perler

Arne Bellstorf: Baby’s in Black

En meget tidlig Beatleshistorie

Længe før nogen havde hørt om John Lennon, Ringo Starr, George Harrison og Paul McCartney, var the Beatles bare en flok unge knægte, der spillede rock’n roll for småpenge i Hamborg.  Før Beatles blev Beatles spillede Pete Best trommer og bassen blev håndteret af Stuart Sutcliffe, den femte beatle.

Bellstorf fortæller historien om Sutcliffes kærlighed til Astrid Kichherr, en smuk ung fotograf, der hurtigt ser, at Stuart er en følsom kunstner, der i virkeligheden ikke interesserer sig ret meget for musik. Mens venskabet med bandet udvikler sig, begynder han at male igen. Snart kommer han ind på kunstakademiet og flytter hos Astrid og hendes mor. Alt tegner lyst og rigtigt, da han begynder at blive ramt af hovedpine og voldsomme anfald.

Det er en historie om ung kærlighed som så mange andre, men det giver naturligvis bogen et ekstra pift, at det lige netop er The Beatles Sutcliffe spiller bas i. Vi kender deres historie og læser Johns og Pauls replikker lidt mere opmærksomt, end man ellers ville. Især fordi Astrid stadig er ven med dem, og fordi Bellstorf har interviewet hende inden han satte tusch til papiret.

Baby's in black - eksempel

De sort/hvide tegninger passer perfekt til en tid, der især kendes fra sort/hvide tv-billeder. Det passer selvfølgelig også til et band, der gerne optræder i sorte læderjakker og for den skyld til Astrid. Hendes yndlingsfarve er sort. Persontegningen er ret simpel, men Bellstorf rammer tidsbilledet godt.

Hvis du – som jeg – er fascineret af historien om The Beatles, så skal du ikke snyde dig for Baby’s in Black. Den giver myten et menneskeligt ansigt, fordi vi møder personerne inden berømmelsen. Er du ligeglad med musikhistorien, er bogen stadig værd at læse. Det er et smuk skildring af to unge menneskers kærlighed.

Nummer 9 bragte et fint interview med Arne Bellstorf i forbindelse med den danske udgivelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s