Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Jean Dufaux og Philippe Delaby: Murena – Hustruens cyklus

Flotte tegninger, lidt svag historie i anden del af romersk saga

Jeg var meget begejstret for de første fire bind af Murena – Moderens cyklus – så jeg havde store forventninger, da jeg gik i gang med anden omgang.

Murena - Den sorte gudinde Murena - Dyrenes blod

Nero har nu befæstet sin magt og stærkt påvirket af hustruen Poppea hersker han over et Rom, som han drømmer om at rive ned og genopbygge i sit eget billede. Det er selvfølgelig et udslag af megaloman selvovervurdering, men Nero har også et oprigtigt ønske om at skabe en sundere og sikrere by for sit folk.

Samtidig skærpes konflikten med Murena. Han interesserer sig egentlig ikke for politik, men han er forelsket i Neros gamle flamme, og det er altid risikabelt at komme så tæt på en ubegrænset magt. Da Nero tager Actea fra Lucius, drager han til Gallien for at erobre hende tilbage og for at hævne sig.

Hustruens cyklus kulminerer med Roms brand i år 64. Branden opstår ved en tilfældighed, men Nero – og hans intrigante rådgivere – ser snart behovet for syndebukke. De kristne er oplagte kandidater, selvom Nero og Poppea tidligere har vist sympati for Peter og hans menighed.

Murena - Liv af ild Murena - Askens hævn

Tegningerne er stadig fantastiske. Man føler sig taget med tilbage i tiden, ikke bare til de monumentale bygninger på Forum Romanum, men også til de snuskede barer og faldefærdige lejekaserner.

Desværre kan historien ikke helt følge niveauet fra de første bind. Poppea er ikke lige så interessant som Aggripina, grusomheden bliver lidt klichéagtig, det gør orgierne også, og igen stjæler intrigerne ved hoffet billedet fra Murenas historie. Historien hæver sig dog gennem de fire bind med skildringen af branden som et fascinerende højdepunkt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s