Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

John Kenn Mortensen: Post-It monstre

Lodne monstre og ensomme mennesker

Post-It monstre er en bog med ca. 80 tegninger. Hver tegning har form og farve som en stor post-it seddel, og tegningerne er – som titlen lover – fyldt med monstre. Der er ingen historie, men man bliver alligevel berørt af billederne.

Post-It monstre - forside

Først og fremmest bliver man rørt over menneskenes ensomhed. Den tegning, der er udvalgt til forsiden, er typisk i den henseende: En lille dreng på en stor gren og helt alene med et kæmpe monster. Dem er der i øvrigt flere slags af, men de fleste er store og lodne og på mange af dem vokser der træer og græs. Der er noget gammeldags over dem, som skovånder eller bakker, der kommer til live. Er de ved at angribe – eller står de der bare og stirrer, midt i deres egne gøremål?

Tegninger er utroligt flotte. Mortensen bruger små enkelte streger til at lave sine detaljerede billeder, og jeg blev suget ind i tegningernes iderigdom. Den mand har ganske enkelt en fantasi ud over det sædvanlige.

Når bogen alligevel ikke er helt tilfredsstillende, skyldes det manglen på historie. På sin vis ville jeg hellere have ”læst” den som post-it blok, hvor man kan sidde og grunde over hver enkelt tegning og derefter sprede dem rundt omkring i bøger og på køleskabe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s