Anmeldelser · Butleren i biblioteket

Olle Lönnaeus: Det som skal sones

Svaret skal – igen… – søges i fortiden

Det er egentlig ikke helt fair over for Olle Lönnaeus. Det er jo ikke hans skyld, at det skandinaviske marked i mindst ti år er blevet oversvømmet med krimier, hvor svaret på mordgåden gemmer sig i dulgte begivenheder en generation eller to tilbage. Og Lönnaeus er såmænd ikke den, der gør det dårligst, men da jeg læste ”Det som skal sones” kunne jeg ikke slippe af med fornemmelsen af have set det hele før.

Det som skal sones - forside

Vi følger den traumatiserede journalist Konrad, der efter 30 år vender tilbage til Tomelila i Skåne. Hans adoptivforældre er blevet brutalt henrettet, og det er ikke svært at gennemskue, at Konrad også har sine egne regnskaber at gøre op. Da han – ikke videre overbevisende – bliver anklaget for mordene, går han selv i gang med at undersøge sagen, og det fører ham selvfølgelig i retning af, hvad der egentlig skete den gang hans egen mor forsvandt.

Lönnaeus skriver godt, men bogens styrke er personskildringen, ikke krimigåden. Konrad virker som et rigtigt menneske, og barndomsvennen Sven, hans søster Gertrud og Konrads datter Maria er også interessante. Det som skal sones kan anbefales, men forvent ikke at blive blæst omkuld af action og knivskarpe intriger.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s