Om det at læse

Og vinderen er….

Birgithe Kosovic: Det dobbelte land

I dag løftede DR så sløret for årets vinder af DR-Romanprisen. Det blev ikke overraskende Birgithe Kosovic, der med sin roman Det dobbelte land har sat fokus på Jugoslavien og borgerkrigen i 1990’erne. Meget passende sker det samtidig med at Ratko Mladic endelig er kommet bag tremmer.

Det dobbelte land - forside

Juryen, der består af almindelige læsere fra læsekredse rundt om i landet, fremhævede blandt andet, at ”’Det dobbelte land’ [er] med til at skabe en større forståelse – ikke for de ugerninger, der blev begået, men for de mekanismer og dybtliggende konflikter, der var den bagvedliggende årsag til krigen.”

Jeg kunne ikke være mere enig i den begrundelse.

Valget er ikke overraskende. Jeg havde selv romanen som den næstbedste i årets udvalg, og alle jeg har talt med, har været glade for den. Personligt foretrak jeg den betagende ’Hildegard II’ af Anne-Lise Marstrand Jørgensen, men den delte vandene mere. Alle anerkendte bogens litterære kvaliteter, men det var bestemt ikke alle, der fandt historien om en nonnes liv og religiøse syner i 1100-tallet vedkommende og relevant.

Nye læsere kan roligt læse begge bøger, og hvis du holder af at høre en forfatter fortælle åbent om skriveprocessen, så kan et foredrag med Birgithe Kosovic også anbefales.

Birgithe Kosovic
Birgithe Kosovic - en fortjent vinder

Herfra skal lyde et stort tillykke. Prisen er fortjent, og jeg håber, at hun vil følge romanen op med flere historier fra sit andet hjemland!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s