Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Feministisk eventyr i revolutionstiden

Francois Bourgeon: Pigen i agterkahytten

Selvom første bind af Vindens Passagerer udkom helt tilbage i 1979, fik jeg først øje på serien i forbindelse med udgivelsen af det afsluttende bind på dansk sidste år. Men så har jeg selvfølgelig haft den fornøjelse til gode så meget længere!

Pigen i agterkahytten - cover
Forsiden er et glimrende eksempel på Bourgeons smukke og udtryksfulde stil.

Historien udspiller sig på et fransk krigsskib under en af de fransk-engelske verdenskrige i 1700-tallet. (Vist nok den amerikanske uafhængighedskrig, men det er ikke helt klart.) Den unge matros Hoel opdager ved et tilfælde, at kommandanten har gemt to smukke piger i agterkahytten. Desværre bliver han snuppet af vagten, da han prøver at snige sig til at tage dem nærmere i øjesyn.

Kort efter opsøges han i kachotten af Isa, den ene af pigerne. Hun hjælper ham med at slippe levende fra affæren mod at han står til hendes rådighed, når hun får brug for det. Altså er der snart skabt en alliance mellem de to, beseglet med sex under dæk.

Initiativtageren er Isa, der er styrende og selvstændig i både erotik og alle andre af livets forhold. Hun er også en bitter kvinde styret af en traumatisk opvækst og med et yderst kompliceret forhold til Agnes, den anden pige i kahytten. Men detaljerne i den sag skal ikke afsløres her.

Isa kan nemt tolkes som en feministisk heltinde, der sætter sig igennem i en mandsdomineret verden. Men det er den underholdende historie, interessante personer og meget flotte tegninger, der for alvor gør albummet værd at læse, også i dag.

En kommentar til “Feministisk eventyr i revolutionstiden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s