Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Er teenagesex virkelig invaliderende?

Charles Burns: Sort hul

Det er det spørgsmål, man må stille sig selv efter endt læsning af Sort Hul. Selvfølgelig er det der med piger og drenge svært, og selvfølgelig er der noget skræmmende over de ting, der sker med ens krop.

I Charles Burns’ hovedværk bliver det bare ikke ved almindelige traumer, bumser og frustrationer. En mystisk kønssygdom giver bizarre misdannelser, og den rammer hovedsagligt teenagere. Vi følger en gruppe unge i 1970’ernes USA. De eksperimenterer med sex, drikker alkohol og tager stoffer. Altså nogen lunde det som teenagere i alle lande har rodet med, siden begrebet opstod.

Sygdommen, der vel er inspireret af den senere AIDS-epidemi, fører til udstødelse fra fællesskabet. Flere flytter ud i lovløsheden i skovene, hvor de lever som en blanding af spedalske og vagabonder. Alligevel fylder den forbløffende lidt i de raskes dagligliv. Det virker ikke helt troværdigt, at normaliteten er så upåvirket af sygdommen, der i virkeligheden ikke betyder ret meget for historien.

Hovedpersonerne er Keith og pigen Chris, som han er hemmeligt forelsket i. I bogens åbningsscene dissekerer de en frø i biologitimen – indtil såret for øjnene af Keith skifter form til en vaginal åbning og det bogstavelig talt sortner for ham. Senere følger vi deres første eksperimenter med sex, der fører dem begge to i retning af smittede.

Jep - hormonerne er ved at koge over.

Billedsiden er så afgjort bogens bedste træk. Tegningerne er holdt sort/hvid med sort som dominerende. Det er udtryksfuldt, og det holder interessen fanget, når historien går i ring.

Sort Hul var interessant – men jeg har svært ved at se, hvorfor bogen er udråbt til et mesterværk.

Reklamer

One thought on “Er teenagesex virkelig invaliderende?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s