Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Sidste flyvetur med prinsens far

Hugo Pratt: Saint-Exupéry – den sidste rejse

Pratt er mest kendt for serien om levemanden og eventyreren Corto Maltese, men hans produktion omfatter også en lang række andre albums. Blandt andet denne hyldest til den franske forfatter Antoine de Saint-Exupéry. Han huskes i dag mest for Den lille prins, der er set af de fleste i fjernsynet og læst af alle med fransk i gymnasiet.

Men han byggede sin berømmelse på en række bøger om livet som flyver. I mellemkrigstiden arbejdede han som postflyver og oplevede at styrte ned i både Sahara og Sydamerika. Det var den gyldne tid, hvor flyvere steg op i små, ustabile maskiner og heroisk drog ud i vildnisset for at skabe kontakt til en verden, der knap nok var opdaget endnu.

Legenden blev kun bedre af Saint-Exupérys død i 1944. Han var igen tilbage i luften, hvor han fløj rekognosceringsmissioner for amerikanerne over Middelhavet. Denne gang klarede han ikke styrtet, – sandsynligvis efter et møde med en tysk patrulje.

Albummet fortæller historien om den sidste flyvning, hvor det meste af gode grunde er fiktion, fordi man ved så lidt. Pratt fremstiller en svækket og hallucinerende Saint-Exupéry, der i glimt ser tilbage på sit liv, mens jagerne langsomt lister sig ind på ham.

Pratt var fan af forfatteren, men han er tydeligvis også fascineret af eventyreren. Der er mere end en smule Saint-Exupéry i Corto Maltese. Tegningerne er stemningsfulde og hovedpersonen er utvivlsomt interessant, men historien er temmelig tynd. Heldigvis indledes bogen med et langt forord om Saint-Exupéry af Frédéric d’Agay. Ellers ville de mange tilbageblik faktisk slet ikke give mening.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s