Anmeldelser · Butleren i biblioteket

Paul Sussman: Den forsvundne hær

Sussman er arkæolog, og det er en baggrund han trækker stærkt på i ’Den forsvundne hær,’ hvor jagten på et sagnomspundent oldtidsfund er i centrum. Støvet er historien dog ikke, for der er både islamiske fundamentalister, skumle diplomater og adskillige skudopgør.

Hovedpersonerne er Tara Mullray, der kommer på sommerferie i Egypten for at besøge sin far, en af verdens førende arkæologer, og Yusuf Khalifa, en retskaffen og oldtidsinteresseret politimand fra Luxor. Begge kommer snart i nærkontakt med henholdsvis skumle mordere og deres ofre. Fortællingen bevæger sig af adskillige spor, der gradvist føjes sammen. Opklaringen skrider logisk frem, og selvom det i sagens natur er en ordentlig røverhistorie, så hænger den meget godt sammen.

Sussmans ekspertise er helt klart en styrke, selvom jeg godt kunne forestille mig, at det bliver trættende i opfølgeren. Der er en del klichéer – ikke mindst blandt engelske diplomater og tyske skurke – men hovedpersonerne er så interessante og plottet så originalt, at ’Den forsvundne hær’ holdt mig fanget hele vejen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s