Anmeldelser · Butleren i biblioteket · Nyere dansk

Martin Jensen: Eske Litle – Byfoged i Assens

De sidste ti-års krimibølge kan næsten tage pusten fra en. Selv i tv-reklamerne – der plejer at være grundigt renset for bogoplysninger – dukker med jævne mellemrum en ny svensk ”krimidronning” op. På den anden side har efterspørgslen betydet, at krimigenren er blevet betydeligt mere differentieret i forsøget på at finde nye heltekombinationer og interessante locations.

En af undergenrerne er den historiske krimi, hvor Martin Jensen med sin serie om byfogeden Eske Litle fylder godt op. Dette første bind udspiller sig i 1330, og handlingen starter helt klassisk med et mord, som Litle og hans næstkommanderende Bane bruger resten af bogen på at opklare. Samtidig skal Litle navigere i det politiske farvand, hvor dele af landet er pantsat til Grev Gert i Holsten. Mordet har måske / måske ikke forbindelse til magtspillet mellem Gert og Kristoffer.

Krimigåden var lidt løs i kanterne efter min mening, og opbygningen med flashbacks og pauser i handlingen gik ud over spændingen. Men en historisk roman skal selvfølgelig lige så meget måles på sit tidsbillede, og det slipper Jensen bedre fra. Han forstår at bringe middelalderbyen med alle dens modsætninger og konflikter til live, og stemningen krydres med saltet flæsk, lybsk øl og sigende navne som Atte Bartskærer.

Under alle omstændigheder var det et hurtigt læst og ganske interessant bekendtskab.

Reklamer

One thought on “Martin Jensen: Eske Litle – Byfoged i Assens

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s