Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Oscar K & Rasmus Bregnhøi: Lille Miss Nobody & M

De to graphic novels er bind 1 og 2 i serien om Lilith i underverdenen. I første bind mister Lilith, der er blind, sin førerhund, men gadedrengen Schniff melder sig hurtigt på banen som afløser. De to helte bevæger sig rundt i en unavngiven storby – sat sammen af elementer fra mange forskellige byer – med det sædvanlige sammenrend af prædikanter, ludere og lommetyve.

 

Historierne er krimier. I Lille Miss Nobody finder Lilith og Schniff liget af en ung pige, og jagten på hendes morder fører de to i både lighus og bokseklub. Det er en helt enkelt historie, der skal læses for sine stemningsfulde billeder.

Til gengæld giver den sig ikke ud for mere end den er, og det er lidt problemet i bind to. Her er en gal barnemorder løs, og politiet er på intensiv jagt efter ham, for det er prominente folks børn, det går ud over. Da den fattige Erland forsvinder, er der derimod ikke nogen, der interesserer sig for det, og hvordan kan det egentlig være, at det er så nemt at undslippe fra sindssygehospitalet?

 

Tegningerne er kantede og udtryksfulde og som norske Jason holder Rasmus Bregnhøi sig til sort/hvid og en enkelt farve. I bind et er det blå-grøn – med mindre min farveblindhed har snydt mig – og i bind to er det rød. Tegningerne er generelt bøgernes styrke, og jeg kunne bedst lide historien i bind et. Den slår kun et lille, overskueligt brød op, men desværre er historien i bind to lidt for løs i kanterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s