Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder · Nordlys - bøger fra Norden

Jason: Vent lidt…

’Vent lidt…’ er den anden graphic novel jeg har læst af norske Jason, og hvor han i ’Jernvognen’ lænede sig op af et litterært forlæg, så er han her helt på egne ben.

Vent lidt...

I historiens første del følger vi vennerne Jon og Bjørn, der laver det samme som alle mulige andre store drenge: De læser tegneserier, driver rundt i nabolaget, spiller fodbold og er så småt ved at blive interesseret i piger og kalendere med bare damer. Umiddelbart en fri og lykkelig barndom, men vent nu lige lidt…

I anden del er Jon blevet voksen, og han driver rundt i en tom tilværelse. En uddannelse er det aldrig blevet til, forholdet til kvinderne er ikke noget at råbe hurra for, og jobbet er nogen lunde så kedeligt, som det kan blive. Barndommens skygger læner sig stadig faretruende ind over voksentilværelsen.

Personerne er tegnet som dyr, og det skaber automatisk et magisk univers, hvor unge lømler kan fremstilles med dødningehoveder som ubehagelige varsler om ting, der skal komme. Helt generelt er dialogen sparsom, men Jason er god til at skabe stemningsfulde, sort/hvide billeder.

Når jeg alligevel ikke er helt oppe at ringe over ’Vent lidt…’ så skyldes det nok, at historien ligesom er set og hørt før.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s