NFL

Stuffed at the line – 5 observationer om NFL uge 16

Som det måske er blevet bemærket, har klummen holdt pause en halvanden måneds tid. Forklaringen er den enkle, at jeg er flyttet og har startet nyt job, og da jeg i forbindelse med flytningen har været uden internetforbindelse hjemme, har jeg ikke haft tid og lejlighed til at skrive den. Som optakt til playoffs og off-season vil jeg fra nu af begrænse mig til en enkelt udgivelse om ugen.

Eagles var tæt på at smide en sikker føring mod Broncos

1. NFC har mistet momentum. I starten af sæsonen virkede det som om NFC endelig var kommet på niveau med AFC med imponerende sæsonstarter af Vikings, Giants og især Saints, men lige nu har alle slutspilsholdene vist svaghedstegn. Saints har tabt to i træk, Giants er helt væk og Cardinals har været ustabile hele året. Eagles virker umiddelbart som det mest komplette hold i NFC, men kampen mod Broncos i går viste, at det er i stand til at kombinere total dominans i første halvleg med næsten-kollaps i anden halvleg. Som Patriots fan er der ikke noget overraskende i den fremfærd, men det må bekymre Eagles fans. Under alle omstændigheder virker slutspillet i den halvdel meget åbent. 

2. Der blev forspildt slutspilschancer på helt spektakulær vis i går. Med hele sæsonen på spil lod Miami Dolphins sig løbe over ende af Houston Texans i første halvleg. Holdet vågnede op efter pausen i et forsøg på at gennemføre endnu et af dets spektakulære comebacks, men det er ikke rigtigt en undskyldning for at møde uforberedte op. Det samme skete i New York – bortset fra at Giants aldrig vågnede op, men blev totalt udspillede af Panthers, der ellers kun havde æren at spille for. En mere pinlig afsked med Giants Stadium kunne dårligt tænkes, så det eneste spørgsmål er, hvor dybt udrensningen kommer til at gå i New York.

Giants kunne holde slutspilschancerne i live - men leverede en pinlig indsats.

3. I AFC er der til gengæld masser af gode hold. Colts og Chargers virker som de skarpeste i øjeblikket, og begge hold har fortjent deres friuge, når slutspillet starter. Dertil kommer Bengals, der ikke syner af meget, men som jeg meget, meget nødig ville møde i januar. I går spillede de Chiefs tæt, men de spiller alle tæt, og som regel vinder de alligevel. Som Patriots fan var gårsdagens kamp en stor opmuntring. Bortset fra Maroneys fumble på 1-yardlinjen – efter min mening var det et TD – gik alting som det skulle. Om det kan overføres til virkeligt gode hold, får vi at se i januar. 

4. Kampen om de sidste to AFC-pladser bliver intens. Fem hold er på 8-7, og med en sejr i sidste runde har de en alle en reel slutspilschance:

Denver Broncos mod Kansas City (3-12)

New York Jets mod Cincinnati (10-5)

Baltimore Ravens ude mod Oakland (5-10)

Houston Texans mod New England (10-5)

Pittsburgh Steelers ude mod Miami (7-8)

Umiddelbart har Broncos den letteste vej med Kansas City på hjemmebane, men på den anden side kæmper alle hos Chiefs for deres jobs, og de vil helt sikkert gerne stikke en kæp i divisionsrivalernes hjul. Hvor meget hold som Bengals og Patriots vil anstrenge sig, er svært at sige. Under alle omstændigheder tyder alt på en spændende afslutning, hvor afgørelsen først findes, når Jets tager imod Bengals i sæsonens sidste kamp.

Peyton Manning surmuler på sidelinjen.

5. Ugens mest omtalte begivenhed var helt sikkert James Caldwells beslutning om at trække sine startere – herunder ikke mindst Peyton Manning – foran 15-10 mod Jets langt inde i 3. quarter. Man kan påstå, at Colts ikke havde noget at miste, fordi 1. pladsen i AFC var sikret, men for mig giver det stadig ikke meget mening. For det første er det tåbeligt at lade starterne spille 2/3 af kampen, hvis de skal beskyttes mod skader. For det andet havde Colts chancen for at gå ubesejrede igennem sæsonen. Ja, det giver ekstra pres, men som Patriots fan ved jeg også, at det er en helt særlig følelse at vinde alle grundspilskampene. Det er en udbredt fejltagelse, at NFL kun handler om at vinde superbowl. Det er målsætningen hvert år, men der er mange andre former for hæder at opnå, og en ubesejret sæson er den største og mest sjældne af alle. Selvfølgelig skulle Colts gå efter den, når de havde muligheden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s