Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder

Palle Schmidt: Blodets konkubine

Jeg har tidligere anmeldt Schmidts ’Skyggen af bevis’, der med sine små 30 sider fra gangsterverdenen tager sig ud som et forstudie til ’Blodets Konkubine’. Her er det endelig plads til at folde hele universet af barske lejemordere, livstrætte politimænd, brugte ludere og smådumme håndlangere ud.

Titlen henviser til et myteomspændt narkotisk stof, som alle i underverdenen drømmer om at få fingre i. Den aldrende lejemorder Jean-Luc og hans unge partner Linda hyres til at stjæle sendingen, men da de efterfølgende skal overdrage den til bagmændene, går alting helt galt.

Snart er de på desperat flugt fra rivaliserende bander, og mens Jean-Luc i virkeligheden helst vil slippe ud af kattepinen i fred og fordragelighed er Linda et brusehoved, der drømmer om at score kassen og ikke er bange for trække blankt mod alt og alle. Det skal gå galt, og det gør det så.

Palle Schmidts stil er international, dynamisk og beskidt.

Palle Schmidt skriver selv i efterordet, at tegneseriens by bevidst er globaliseret og derfor stykket sammen af elementer fra europæiske storbyer, mens Peter Snejberg i forordet kalder det en dansk Sin City. Det sidste er en stor ros, men det peger efter min mening også på seriens problem. Den er veltegnet og velfortalt, men der er intet nyt under solen. Man kender personerne, og jeg syntes jeg havde set historien mange gange før. (Det bedste aspekt var faktisk Latour, en hårdt presset og derfor irrationel gangsterboss. Han var original.)

En kommentar til “Palle Schmidt: Blodets konkubine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s