NFL

Stuffed at the line – ti observationer om NFL uge 8

Rex Ryan - aldrig bange for at åbne munden.

1. Rex Ryan er en dygtig football-træner. Han er ofte underholdende, når han udtaler sig. Og så er han en oppustet klovn, som jeg i den grad håber at mine Patriots lukker munden på, når lejlighed byder sig. Det er ret patetisk at påstå, at Jets er et bedre hold end Miami, når Dolphins to gange har vundet. Der ville lidt mere ydmyghed være på sin plads. Ryan har naturligvis ret i, at Jets var langt bedre til at flytte bolden, men når du tillader to return-touchdowns på syv minutter, så har dit HOLD ikke fortjent at vinde. (Det er i øvrigt værd at bemærke, at Larry Izzo, der skiftede fra Patriots til Jets før sæsonen, var en af synderne på opdækning. Belichick har igen skaffet sig af med en veteran i rette øjeblik.) 

2. Det var overraskende, at Jets var i stand til at standse Miamis løbeangreb. Med Kris Jenkins ude for sæsonen, skiftede de i vidt omfang til en 4-3 opstilling, og det kunne Ronnie Brown og Ricky Williams ikke stille meget op over for. Spørgsmålet er selvfølgelig, om Jets mod andre hold kan blive ved med at afsætte så mange spillere til at standse løbet. Det er jo ikke alle, der stiller med en rookie quarterback som Chad Henne.

3. Det er nu officielt: New York Giants, der startede 5-0 mod relativt svage modstandere, er i krise på begge sider af bolden. Eli Manning har en fodskade, og den forhindrer ham tydeligvis i at træde igennem, når han kaster. Resultatet er upræcise kast (20 af 39 for 222 yards, 1 TD, 2 Int) og når Manning ikke er farlig, så får løbespillet det også svært. På den anden side af bolden kniber det med at lægge pres på modstanderens quarterbacks, mens skader til safeties svækker opdækningen. Med fem sejre på kontoen er intet tabt endnu, men der er behov for at omgruppere tropperne, nu hvor både Eagles og Cowboys er på vej frem.

images3
Sådan så Manning tit ud i starten af sin karriere, og en fodskade får han til det igen.

4. Sidste ubesejrede hold, der taber en kamp: Indianapolis i uge 9 til Houston (Tidligere bud: New Orleans i uge 6 til Giants, Green Bay i uge 7 til Cleveland)

 

Brett Favre - fra beundret spiller til overeksponeret irritationsmoment.

5. Ugens store historie var Brett Favres tilbagekomst til Green Bay. Han blev buet heftigt, men fik sin sejr og sin hævn over GM Ted Thompson til sidst. Jeg er glad for, at det er overstået, for kampen blev naturligvis anledning til endnu en runde af mediernes bizart overdrevne kærlighedserklæringer til Favre. Det mest irriterende ved sagen er faktisk, at jeg mere eller mindre er blevet allergisk over for at høre om en spiller, som jeg engang satte stor pris på. Det skyldes hans egen trang til at sætte sig selv i centrum med hentydninger og rygter om sin (ikke)pensionering, og det skyldes mediernes villighed til at spille med på den dagsorden. Jeg havde håbet, at Green Bay kunne sætte ham og Vikings stolen for døren, men jeg må også indrømme, at kampen viste, at Minnesota har et rigtig godt hold i år. Der kan peges på svagheder (forsvar mod kastespillet, Favres holdbarhed) men grundlæggende er de bundsolide.

6. Alligevel viste kampen også, at Thompson tog den helt rigtige beslutning sidste år. Selvom Rodgers havde vist sig at være et flop, var beslutningen rigtig, fordi Packers ikke i længden kunne holde til at lade Favre svinge taktstoppen over ikke bare angrebet, men hele organisationen. Men Rodgers er ikke et flop. Tværtimod er han en af de bedste unge quarterbacks i ligaen, og det vil han være mange år endnu, mens Favres karriere trods alt er ved at rinde ud. Næste skridt må så være at punge ud i free agency og draften for en seriøs opgradering af den offensive linje, der gav Rodgers umulige arbejdsbetingelser.

7. Kamp jeg er glad for, at jeg ikke så: Cleveland Browns 6 – Chicago Bears 30.

images 3
Cleveland Browns er hyppige gæster i "kamp jeg er glad for jeg ikke så"...

8. Sidste tabende hold, der vinder en kamp: Tampa Bay i uge 10 over Miami. (Tidligere bud: Detroit i uge 8 over St. Louis, St. Louis i uge 6 over Jaguars)

9. New Orleans føjede endnu en sejr til sin imponerende stime ved at slå Falcons 35-27 mandag aften. Holdet er utvivlsomt et af ligaens bedste, men det må være lidt bekymrende for Sean Payton og co, at forsvaret efter imponerende kampe mod Bills og Jets igen er begyndt at lukke mange point ind. Miami scorede 34 i sidste uge og Falcons 27 i går. Så længe alting klikker på angrebet betyder det ikke noget, men før eller siden løber det ind i en dårlig dag, og så er spørgsmålet, om Saints forsvar kan rage kastanjerne ud af ilden. Colts har flere gange erfaret, at der før eller siden kommer et forsvar forbi, der kan sinke angrebet, og at det især i slutspillet er nødvendigt med et afbalanceret hold for at gå hele vejen.

10. Hvis der er et hold, der i al diskretion er på vej til et gennembrud og en plads i slutspillet, er det Houston Texans. I søndags kæmpede de sig til en sejr over Bills på udebane og er nu 5-3. Det var et vigtigt skridt for dem for første gang i holdets historie at have to flere sejre end nederlag, og måden var ikke mindre opmuntrende. Scaub kastede to interceptions i starten af kampen til rookie Jarius Byrd (nu syv interceptions i sæsonen – har han kompromitterende billeder af alle quarterbacks i ligaen, eller hvad?) men Texans kæmpede sig tilbage. Forsvaret standsede Bills angreb, og i sidste ende satte angrebet sig igennem med de nødvendige points. Søndag venter så manddomsprøven mod Colts: En sejr her vil for alvor bane vejen til et wild card.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s