NFL

Stuffed at the line – ti observationer om NFL uge 7

images3
Brandon Meriweather returnerer en interception for et TD efter godt to minutters spil - og dermed var kampen stort set afgjort.

1. NFL’s årlige optræden i London blev en lidt tam affære. På papiret var der sørget godt for europæerne med et af ligaens bedste hold (Patriots) med et par af ligaens absolut største stjerner (Brady og Moss) men desværre kneb det lidt med modstanden. Tampa Bay er inde i en komplet genopbygningsfase, og de kom ind til kampen 0-6 med andenårs quarterback Josh Johnson som starter. Da Patriots hurtigt bragte sig foran 21-0, var den kamp ovre. Slutresultatet blev 35-7.

2. Som Patriots fan kan jeg kun være tilfreds med udviklingen i sæsonen hidtil. Jeg havde på ingen måde forestillet mig noget bedre end en 5-2 statistik inden friugen, selvom jeg nok ville have tippet Baltimore og Titans som de sandsynlige nederlag. Optimismen knytter sig til hele holdets udvikling. Brady var ikke overraskende noget rusten, da han vendte tilbage efter sin knæskade, men han har vist en konstant stigende formkurve. Selvom han kastede to interceptions i London, så bevægede han sig bedre i lommen og trådte igennem i sine kast – noget der i høj grad manglede i starten af sæsonen. Hans dybe kast mangler stadig noget præcision, men samarbejdet med receiverne fungerer bedre. Den offensive linje er lidt af et spørgsmålstegn – søndag havde de alt for mange penalties – men generelt ser den side af bolden fornuftig ud.

   Det gør forsvaret også, og det er den mest glædelige nyhed. Det har fået en hel stribe nye startere, og de mange unge spillere har tilført en energi og en hurtighed, der har manglet de sidste år. Prisen har været nogle halvsløje tacklinger og andre basale fejl, men for en gangs skyld er der grund til at forvente, at forsvaret bliver bedre efterhånden som sæsonen skrider frem. Safety Brandon Meriweather har for alvor markeret sig, og de mange nye cornerbacks har klart forbedret en svaghed fra sidste år. Der er kort sagt god grund til optimisme inden det årlige derby med Colts og de vigtige divisionskampe mod Miami og Jets.

 

3. Oaklands forfærdelige sæson, der nåede et nyt lavpunkt med 38-0 nederlaget til Jets, kan næppe opsummeres bedre end Paul Guiterrez, Sacramento Bee, gjorde det i sin liveblog fra kampens start: “Myers called for illegal block in the back on kickoff return, Raiders start on own 10…Khalif Barnes starts at right tackle…gets beat on first play, JaMarcus strip sack, Barnes called for tripping, declined, Jets recover on 4…Jets go for it on 4th and goal from 1, Thomas Jones punches it in for 7-0 lead…”

   Der er mange dårlige hold i NFL, men ingen kombinerer det komiske med det tragiske som Raiders. Selv Tom Cable synes at have mistet noget af troen på JaMarcus Russel, der ud over tænderskærende dårlige præstationer også byder på en lad attitude. Udskiftningen endnu inden pausen var helt på sin plads, men naturligvis er han tilbage i næste uge. Alligevel vil 2-3 Raiders sejre mere i år ikke overraske mig. Forsvaret kan være dominerende – Jets måtte bruge fire forsøg på at score efter Russels fumble – selvom de giver op, når sejren ikke længere er inden for rækkevidde. I søndags skete det ved stilling 14-0, for angrebet kan bare ikke score ret meget.

Colts slog Rams 42-6 med Manning inde for at score ekstra points til 4 minutter før tid. Men det er kun usportsligt, når Patriots gør det.

4. Sidste ubesejrede hold, der taber en kamp: Indianapolis i uge 9 til Houston (Tidligere bud: New Orleans i uge 6 til Giants, Green Bay i uge 7 til Cleveland)

5. New York Giants er i problemer. De har tabt to kampe i træk. Deres forsvar har ikke kunnet stoppe kastespillet de sidste to uger, fordi deres pass rush ikke har kunnet lægge nok pres på Brees og Warner, og fordi opdækningen er for dårlig efter tabet af safety Kenny Philips. Dertil kommer en skade til RT Kareem McKenzie, så Giants for første gang i over to år var nødt til at skifte ud på den offensive linjes startformation. Det er stadig et godt hold med masser af bredde, men både Eagles og Cowboys nærmer sig bagfra. Vejen til slutspillet er blevet noget mere stenet, og søndagens udekamp mod Eagles, der har sine egne problemer, bliver meget vigtig.

6. Dallas Cowboys spillede overraskende godt mod Atlanta. Det var ikke mindst forsvaret, der meldte sig tilbage på banen med konstant pres på Matt Ryan. DeMarcus Ware, der lige har fået en ny kæmpe kontrakt, er endelig kommet i gang, og sidste års førsterundevalg, Mike Jenkins, der hidtil har været en skuffelse, havde en vigtig interception ved stillingen 3-7. Kampens største spil blev dog leveret af Tony Romo, da han kastede sit touchdown til Patrick Crayton. Under voldsomt pres på anden og goal undveg han tacklinger fra halvdelen af Falcons forsvar, inden han leverede et præcist kast, der øgede føringen til 17-7.

7. Kamp jeg er glad for, at jeg ikke så: Buffalo Bills 20 – Carolina Panthers 9.

8. Sidste tabende hold, der vinder en kamp: Tampa Bay i uge 10 over Miami. (Tidligere bud: Detroit i uge 8 over St. Louis, St. Louis i uge 6 over Jaguars)

Bears Bengals Football
Jay Cutler ser trist ud under søndagens afklapsning til Bengals.

9. Det er stadig for tidligt at sige, hvem der fik mest ud af forårets store handel mellem Broncos og Bears. Broncos er kommet fantastisk fra start, men det vil nok være en overdrivelse at sige, at Kyle Orton har vundet kampene for dem. Han har gjort, hvad han skulle, dvs. flyttet kæderne med korte kast og undgået kostbare turnovers (9 TD, 1 Int). Netop turnovers er det helt store problem for Jay Cutler i Chicago. Med tre interceptions i sødagens kamp mod Bengals er han nu oppe på 11, og han har kun kastet ét touchdown mere end Orton. Han har overtaget den mangel på receivere og en stabil offensiv linje, der tidligere har holdt Orton tilbage, og når dertil lægges hans gun-slinger mentalitet – ligesom Brett Favre så VIL han afgøre kampene – kommer det til at gå op og ned. Det skal dog siges, at Cutler til dels er tvunget til at tage chancer, fordi Bears’ forsvar er langt fra fordums styrke. Faktisk er det i år under gennemsnittet (16 i yards, 20 i points) selvom Lovie Smith har overtaget rollen som defensiv koordinator. Det er stadig tidligt på sæsonen, men det kan ende med at gå rigtig galt i Chicago.

10. Washington Redskins er ved at udvikle sig til Oakland Raiders øst. Holdet har i årevis været middelmådigt og investeret i alt for dyre veteraner, ganske som Raiders. Det har også ofret langsigtet udvikling for kortsigtet succes ved at handle spillere for draft picks, ganske som Raiders. Indtil ansættelsen af Jim Zorn som headcoach sidste år smagte det dog mere af dårlig ledelse end af de bizarre historier, der konstant sivede ud fra det sorte hul i Oakland. Nu vil Dan Snyder tilsyneladende ikke længere finde sig i at lade Al Davis føre an på den front. Først blev Zorn ansat som offensiv coordinator for inden for et par uger at blive forfremmet til cheftræner. Og nu kan Snyder ikke tage sig sammen til at fyre Zorn ud fra kortsigtede økonomiske betragtninger. Ligesom Davis prøvede at irritere Lane Kiffen til at sige op, forsøger Snyder nu at presse Zorn ud ved at fratage ham retten til at kalde offensive spil og overlade opgaven til Sherm Lewis, der først blev knyttet til holdet for to uger siden. Zorn har helt bestemt fortjent sin fyring – resultaterne er simpelthen ikke gode nok – men er den dårlige PR virkelig de penge værd, som der spares ved at få ham til selv at sige op? Og hvordan vil behandlingen påvirke muligheden for at hyre en toptræner, når sæsonen er slut?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s