NFL

Stuffed at the line – ti observationer om NFL uge 6

Storkampen Giants - Saints levede ikke helt op til forventningerne. Dertil var Brees & co for overlegne.
Storkampen Giants - Saints levede ikke helt op til forventningerne. Dertil var Brees & co for overlegne.

 

1. Jeg har flere gange kaldt Giants for ligaens bedste hold, men efter at have set New Orleans dominere dem totalt, må jeg skifte mening. De er stadig et godt hold, men Saints var markant bedre. Først og fremmest må de roses for at have fået lukket hullet på den offensive linje efter tabet af LT Jammal Brown. Giants frygtede defensive linje fik slet ikke lagt pres på Drew Brees, der ikke havde problemer med at finde sine receivere ned af banen. En sejr til Saints på hjemmebane var ingen sensation – men dominansen var det.

 2. Seahawks har til gengæld ikke formået at lukke hullerne på deres offensive linje. Den var kraftigt decimeret af skader sidste år, men alligevel satsede Tim Ruskell på, at bl.a. Walther Jones kunne vende tilbage som en stabil og effektiv starter. Mod Arizona startede de et fjerdevalg på venstre tackle, og resultatet var en Matt Hasselbeck under konstant pres og kun tre points scoret.

3. Apropos Cardinals: Holdet er ved at komme op i gear, og kan de bare leve nogenlunde op til deres potentiale vinder de uden besvær NFC West. Ingen af de andre hold har et forsvar eller et angreb, der bare tilnærmelsesvis kan matche Arizonas angreb, og Cardinals er allerede på en delt førsteplads med 49ers.

 

Peyton Manning har muligvis lavet nye, irriterende reklamer i friugen, men Colts er stadig ubesejrede.
Peyton Manning har muligvis lavet nye, irriterende reklamer i friugen, men Colts er stadig ubesejrede.

4. Sidste ubesejrede hold, der taber en kamp: Indianapolis i uge 9 til Houston (Tidligere bud: New Orleans i uge 6 til Giants, Green Bay i uge 7 til Cleveland)

5. Er Tom Brady tilbage? Måske. For første gang ramte han på sine dybe kast mod Titans søndag, og der er adskillige quarterbacks i NFL, der ikke kunne score fem touchdowns i et quarter, selvom modstanderen var et middelmådigt collegehold. På den anden side kunne Titans kun stille med fire cornerbacks hvoraf flere var hentet direkte fra gaden eller øvelsesholdet, så det var ikke nødvendigvis en tilbagevenden til 2007 eller ret meget mere imponerende end første halvleg mod Ravens og Broncos. Det var endnu et skridt op på en stigende formkurve for Patriots angreb – men hvor langt det rækker må vil kampene mod Saints og Colts vise efter besøget i London.

 

Titans fik høvl mod Patriots - og så måtte de oven i købet leve med snevejr i oktober.
Titans fik høvl mod Patriots - og så måtte de oven i købet leve med snevejr i oktober.

6. Jeff Fisher er den NFL-træner, der har siddet længst på sin post, men spørgsmålet er, hvor længe han bliver siddende. Bud Adams har vist sig som en tålmodig ejer, men Fisher har samlet så meget magt, at han har det endelig ansvar, for alt hvad der sker hos Titans. Og når holdet er 0-5 og taber den næste kamp 59-0, så vakler sædet under enhver træner. Han holder ikke til ret mange flere ydmygende nederlag.

7. Kamp jeg er glad for, at jeg ikke så: Kansas City 14 – Washington 6.

8. Sidste tabende hold, der vinder en kamp: Tampa Bay i uge 10 over Miami. (Tidligere bud: Detroit i uge 8 over St. Louis, St. Louis i uge 6 over Jaguars)

9. Kansas City vandt over Washington, Oakland vandt over Philadelphia og Saints vandt over Giants. Måske er det på tide at genoverveje opfattelsen af NFC East som NFLs bedste division, men det er også tegn på, at NFL nu er ved at nå den fase, hvor dårlige hold kan profitere af, at de bliver undervurderet. Rams og Bucs var trods alt også tæt på at vinde DERES kampe.

 

Broncos spiller i horrible retro-uniformer for at markere AFL's 50 års jubilæum - men Chargers har endnu større problemer.
Broncos spiller i horrible retro-uniformer for at markere AFL's 50 års jubilæum - men Chargers har endnu større problemer.

10. Tennessee er uden tvivl det hold i AFC, der har skuffet mest, men San Diego Chargers er ikke langt bag efter. Under Norv Turner er de flere år i træk kommet langsomt fra start, men har formået at kæmpe sig tilbage til slutspillet. Problemet er bare, at Chargers tidligere har profiteret af en usandsynligt svag AFC West – Broncos kollapsede sidste år, så 8-8 var nok til at nå slutspillet – og den krykke kan de ikke støtte sig til i år. Chargers er allerede tre kampe bagefter, de kan ikke stoppe løbespillet, og det er meget usandsynligt at divisionen får et wildcard.

Humoristisk bonuslink: http://www.chron.com/disp/story.mpl/sports/fb/texansfront/6674110.html 

(Afsnittet Nature Calls…)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s