NFL

Stuffed at the line – ti observationer om NFL uge 5

Ed Reed fik sig endnu en interception på en ellers skuffende dag for Ravens
Ed Reed fik sig endnu en interception på en ellers skuffende dag for Ravens

 1. Ed Reed viste igen, at han er en helt fantastisk spiller, men Baltimore formår også at skabe mulighederne til ham. På hans interception blitzede Ravens fra venstre, hvilket fik Carson Palmer til at gå efter Chad Ochocinco i samme side. Reed sprintede direkte ind i ruten fra hans plads midt på banen, snubbede bolden og scorede. Godt læst, gode hænder og godt løbet, men spillet var kun muligt, fordi Reed fik lov til at skære på tværs frem for at sikre banen dybt. At han prøvede at slå bolden ud i stedet for at tackle Ochocinco senere i kampen var også lidt af et sats – hvad nu hvis det var kikset og 85 sluppet fri? Begge sats lykkedes, og det er netop det, der kendetegner den helt store spiller.

 

2. Bengals er 4-1 efter en meget, meget flot kamp mod Ravens på udebane. Igen kæmpede holdet sig tilbage efter at være bagud. Igen formåede angrebet at score til slut. Igen spillede forsvarede en imponerende kamp. Før søndagens kamp har Ravens scoret 28, 31, 34 og 21 points, men selv med Reeds scoring blev de holdt til 14 søndag. Bengals er utvivlsomt bedre end de har været længe, men denne gang er det forsvaret og løbespillet, der vinder kampene for dem.

 

Cedric Benson som bust
Cedric Benson som bust

3. Apropos Bengals løbespil: Cedric Benson blev den første spiller i 39 kampe, der løb for over 100 yards mod Ravens. Nemlig: Den samme Cedric Benson, der var et kæmpe bust for Bears og blev fyret sidste sæson. Han virker som en mere moden og beslutsom spiller, men måske faldt han heller aldrig til i Chicago, hvor medspillerne var nakken af ham, fordi han var trænerstabens yndling, selvom veteran Thomas Jones gjorde det bedre. Pengene er gode som top-ti pick i NFL-draften, men det må også være nemt at få et skidt rygte som en spiller, der får alting foræret.

 

Cedric Benson som Bengal
Cedric Benson som Bengal

4. Sidste ubesejrede hold, der taber en kamp: Indianapolis i uge 9 til Houston (Tidligere bud: New Orleans i uge 6 til Giants, Green Bay i uge 7 til Cleveland) 

5. New Englands angreb spillede en god og en dårlig halvleg mod Broncos, og selvom Brady er ved at være tilbage i gear, så er det karakteristisk, at de stadig har svært ved at spille godt en hel kamp mod en kvalificeret modstander. Det er stadig bedre end i sæsonens start, men to ting bekymrer mig en del: Tabet af Matt Light må give Brady større usikkerhed, og så har han slet ikke været i stand til at ramme sine receivere dybt i år. Gad vide om den del af hans spil nogen sinde kommer tilbage?

6. Jeg har ikke set Giants live i år, men jeg vil stadig tro, at det er NFL’s bedste hold. De kan løbe, de kan kaste, de kan spille forsvar og de kan knuse nemme modstandere på en enkelt halvleg, så stamspillerne kan spares. Godt nok er Oakland er sort hul af inkompetence, men det er stadig imponerende at afgøre kampen så hurtigt, at Eli Manning kunne læne sig tilbage på bænken og pleje sig ømme fod allerede inden pausen.

 

En halv times tid - længere tager det ikke at slå Raiders i øjeblikket
En halv times tid - længere tager det ikke at slå Raiders i øjeblikket

7. Kamp jeg er glad for, at jeg ikke så: Cleveland 6 – Buffalo 3.

8. Sidste tabende hold, der vinder en kamp: Tampa Bay i uge 10 over Miami. (Tidligere bud: Detroit i uge 8 over St. Louis, St. Louis i uge 6 over Jaguars)

9. Jeg har altid opfattet Kyle Orton som en undervurderet spiller. Han har ikke armen til at vinde kampe på egen hånd med bomber ned ad banen, men han er dygtig til at lade være med at tabe dem ved at undgå turnovers og køre det korte kastespil. Det gjorde han i Chicago, og det gør han også i Denver. Det kan kun lykkes med et godt forsvar, og det har Broncos leveret indtil videre. På 5-0 er Broncos igen i en favorabel situation, og for Chargers er hjemmekampen søndag mod Denver blevet en nøglekamp: Kun en sejr kan holde dem inde i kampen om divisionen.

 

Shawn Merriman har ikke vist meget i år. Nu skal det være, hvis Broncos ikke skal stikke af.
Shawn Merriman har ikke vist meget i år. Nu skal det være, hvis Broncos ikke skal stikke af.

10. Efter fem uger har NFL fem ubesejrede hold og fire hold uden sejre. Er der blevet længere mellem de gode og de dårlige hold, eller vil det udligne sig selv? Umiddelbart er der i hvert fald kommet flere dårlige hold, for til de fire uden sejre kan uden videre lægges Oakland, Buffalo og Detroit, der godt nok har vundet en enkelt gang, men som også er i forskellige grader af opløsning. Med fri-ugerne i fuldt sving bliver det interessant at se, om der ryger en træner eller to i svinget.

Morsomt bonuslink: http://kissingsuzykolber.uproxx.com/2009/10/coac h-ryan-breaks-in-the-new-guy.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s