NFL

Stuffed at the line – Ti observationer om NFL uge 4

 

I modsætning til tidligere kampe lignede Brady sig selv mod Ravens.
I modsætning til tidligere kampe lignede Brady sig selv mod Ravens.

1. New England er tilbage blandt NFL’s bedste hold med sejren over Baltimore søndag. Angrebet flyttede bolden effektivt mod et af ligaens stærkeste forsvar de første tre quarters. Forsvaret holdt Ravens til 14 points, og det er den vigtigste statistik, selvom det er for meget at give modstanderen 380 yards offense. Igen var der problemer med at få sat det sidste stød ind, når der var fremtvunget en lang 3. down, men i sidste ende var det altså nok.

2. Det ville også være for meget at forvente en storsejr over Ravens, for Baltimore er helt tydeligt et af ligaens bedste hold. Forsvaret er måske ikke helt så stærkt som tidligere år, men til gengæld er angrebet blevet en reel trussel. Joe Flacco fordeler boldene godt, og et effektivt løbespil fjerner noget af presset fra ham. Der er stadig et stykke vej til Colts’ niveau, men alene det, at angrebet ikke holder forsvaret tilbage, er et stort fremskridt.

 

3. Hvad sker der med Buffalo? For et par uger siden spåede jeg problemer for Bills, da deres i forvejen urutinerede offensive linje mistede sin mest erfarne spiller, men det er ikke nok til at forklare deres totale nedbrud de sidste to uger. Forsvaret holdt længe stand mod Saints i sidste uge, men mod Miami, der var svækket af tabet af Pennington, svigtede det også. Hvis modstanderen kan løbe over 200 yards mod dig flere kampe i træk, så vinder du ikke mange kampe. Bills bør stadig bruge sæsonen til en gang for alle at finde ud af, om Trent Edwards er fremtidens løsning på quarterback-pladsen, men med utålmodige fans og en træner under pres er der risiko for, at de hiver en veteran ind i et desperat forsøg på at nå slutspillet.

 

Bills træner Dick Jauron ser lidt stram ud i betrækket. Det har han haft god grund til i år.
Bills træner Dick Jauron ser lidt stram ud i betrækket. Det har han haft god grund til i år.

4. Sidste ubesejrede hold, der taber en kamp: New Orleans i uge 6 til Giants (Tidligere bud: Green Bay i uge 7 til Cleveland)

Saints - Giants bliver et brag
Saints - Giants bliver et brag

5. Ok, ok. Minnesota er faktisk et udmærket hold. Der er stadig et stykke op til Giants, der må være øjebliksfavoritter til at vinde NFC, men med sejren over Green Bay og en 4-0 start burde vejen være banet til slutspillet. Spørgsmålet er, om Favres krop kan holde hele vejen i målet. Et voldsomt fald i effektivitet i sæsonens sidste tredjedel har været hans problem de sidste 4-5 år, med kun 2007 som en delvis undtagelse.

6. Ok, det er Denver også. Jeg så dem for første gang live mod Dallas i søndags, og det er ikke kun svage modstandere, der har banet vej for 4-0. Specielt var jeg imponeret over forsvaret, der ikke tillod Cowboys ret meget efter den tidlige scoring. Med fire sejre i fire kampe kan Broncos sandsynligvis tillade sig at gå 7-5 eller endda 6-6 i resten af kampene, og når San Diegos forsvar er i frit fald efter tabet af Jamal Williams er en divisionssejr en realistisk mulighed.

 

DE Elvis Dumervil er kommet forrygende fra start med 8 sacks i år. Tony Romo måtte lægge krop til 2.
DE Elvis Dumervil er kommet forrygende fra start med 8 sacks i år. Tony Romo måtte lægge krop til 2.

7. Kamp jeg er glad for, at jeg ikke så: St. Louis 0 – San Francisco 35. 

8. Sidste tabende hold, der vinder en kamp: Tampa Bay i uge 10 over Miami. (Tidligere bud: Detroit i uge 8 over St. Louis, St. Louis i uge 6 over Jaguars)

9. Hvorfor er det lige, at Jason Garrett anses som den naturlige arvtager i Dallas? Efter hans første år som offensiv koordinator er det kun gået tilbage, og kampen mod Denver var en opvisning i dårlige play-kald. Selvom Dallas aldrig var langt bagud, og selvom Broncos havde store problemer med at stoppe Barber og Choice, fokuserede han alt for meget på kastespillet. (42 kast mod 24 løb i kampen som helhed, men 12 af løbene kom i første quarter hvor Dallas scorede alle sine points.)

Kerry Collins er stadig ved roret hos Titans, men når sæsonen er tabt lige om lidt, skal de vel finde ud af, hvad Vince Young duer til.
Kerry Collins er stadig ved roret hos Titans, men når sæsonen er tabt lige om lidt, skal de vel finde ud af, hvad Vince Young duer til.

10. Tid til at indrømme det: Tennessee Titans er ikke et elitehold uden sejre, der bare har haft et hårdt program og manglende held. Ganske vist HAR de haft et hårdt program, og mod Steelers kunne de lige så godt have vundet, men de efterfølgende kampe har klart vist, at der er alvorlige problemer i Nashville. Angrebet gør det halvgodt som sidste år, men når forsvaret er i frit fald er det ikke længere nok. Sidste år tillod det 294 yards og 14,6 points per kamp. I år er det 362 yards og 27 points per kamp. Trods tabet af Haynesworth kan Titans stadig stoppe løbet rimeligt, men de kan ikke længere lægge pres på med deres fire forreste i kastespillet, og det svækker opdækningen ned af banen. Det hjælper nok heller ikke, at Jim Schwartz nu bruger sin tid på at grave Detroit ud af Matt Millens hul. For at det ikke skal være løgn venter Colts og Patriots i de to næste kampe, så det hold, der startede 10-0 sidste år kan meget vel starte 0-6 i denne omgang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s